Alertă de gradul zero: criză de sânge în spitalele ieșene

Alertă de gradul zero: criză de sânge în spitalele ieșene

Bolnavii internaţi în spitalele din Iaşi pentru intervenţii chirurgicale sunt operaţi doar dacă arată că aparţinătorii lor au donat sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină.

 

Miercuri, 09 august, patru familii cu rude internate în spitale căutau donatori, în faţa Centrului de Transfuzie Sanguină, care să doneze sânge pentru persoanele bolnave.

 

Alte două familii căutau donatori online, pe Facebook, tot pentru apropiaţii internaţi pentru operaţii în spitale. Potrivit conducerii Centrului Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) Iaşi, vara, în perioada de concedii, apare criza de sânge din cauza numărului redus de donatori.

 

„Luni şi marţi au fost în jur de 50 de donatori. Miercuri, situaţia s-a îmbunătăţit şi au venit în jur de 90 de persoane să doneze. Avem nevoie pe toate grupele de sânge, mai puţin grupa B cu Rh pozitiv, care este singura grupă prezentă în centru într-o cantitate cu care am putea face faţă oricărei solicitări. În rest, avem mare nevoie de sânge grupa 0, grupa A şi grupa AB cu Rh pozitiv şi cu Rh negativ“, a arătat dr. Lavinia Scripcaru, directorul CRTS Iaşi, pentru „Adevărul”.

 

Ieşenii interesaţi să contribuie la salvarea bolnavilor din spitale pot dona sânge de luni până vineri, în intervalul orar 7.00-13.00. Centru de Transfuzii Iaşi va fi deschis şi luni, pe 14 august, cu program normal de lucru. Pentru această dată, pe reţeau socială Facebook este anunţat şi un eveniment care invită ieşenii la CRTS să doneze sânge.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top