fbpx
 
Imagini cu Fenechiu la Rediu: nu se abține să nu iasă în față

Imagini cu Fenechiu la Rediu: nu se abține să nu iasă în față


La câteva zile de la ieșirea din pușcărie, Relu Fenechiu își face din nou intrarea în viața publică. El a fost prezent la zilele comunei Rediu, localitate condusă de un liberal, unde a ținut și o cuvântare în fața publicului și a liderilor politici locali și județeni.

 

Fostul ministru liberal eliberat condiționat după trei ani și jumătate de închisoare pentru fapte de corupție, a stat pe scenă alături de cei mai importanți lideri politici ieșeni ai momentului. Cu mulți dintre ei s-a și îmbrățișat. Niciunul nu s-a arătat deranjat de prezența lui Fenechiu pe scenă, după cum se poate vedea și din imaginile de mai jos.

 

 

În comuna ieșeană Rediu a fost organizată duminică, Sărbătoarea Folclorică „Sipetul Bunicii", finanțată de Primărie și Consiliul Județean.

 

 

 

 

La peste două milioane de euro se ridică prejudiciile în cele două dosare în care Relu Fenechiu (52 de ani) a fost condamnat la închisoare în 2014 şi 2017. În vistieria Statului nu a ajuns însă nici un leu din banii care trebuiau recuperaţi de la fostul ministru.

Fostul ministru al Transporturilor a fost acuzat de procurorii anticorupţie că prin firma Fene Grup, actuala ENGEKO, a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova. Relu Fenechiu, fratele său Lucian şi omul de afaceri Bogdan Damian au fost condamnaţi la câte 5 ani de închisoare cu executare.

Relu Fenechiu a mai fost condamnat, în noiembrie 2016, la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare, după ce a recunoscut infracţiunile de trafic de influenţă şi spălare de bani privind contracte încheiate de o firmă de software cu Ministerul Justiţiei şi societatea Antibiotice. Instanţa a dispus ca de la fostul lider liberal să fie confiscată suma de 901.526 de euro. Cele două condamnări au fost contopite, rezultând o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni de închisoare, din care a executat puțin peste jumătate.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30