fbpx
Portokal
Caz ieșit din comun, la Spitalul de Copii din Iași: la doar doi ani cântărește 25 de kilograme

Caz ieșit din comun, la Spitalul de Copii din Iași: la doar doi ani cântărește 25 de kilograme


Un copil în vârstă de doar doi ani cântăreşte nu mai puţin de 25 de kilograme, cât un copil de opt sau nouă ani. Micuțul a fost internat acum câteva zile în Clinica de Gastroenterologie a Spitalului de Copii „Sf. Maria“.

 

Medicii ieșeni susţin că un copil de vârsta sa ar trebui să cântărească 11 kilograme, ceea ce înseamnă că are o greutate dublă faţă de cât ar fi normal. Cauza obezităţii în cazul său ar fi, pe lângă o predispoziţie genetică, şi faptul că foarte mult timp a fost alimentat necorespunzător.

 

„Foarte mult timp a fost alimentat excesiv cu făinoase, polizaharide, iar ceea ce este paradoxal este faptul că el încă este alăptat. Într-un fel, creşterea lui în greutate a început în perioada în care era alimentat exclusiv cu lapte matern, ceea ce înseamnă că este posibil ca laptele mamei să fie foarte bogat în principii nutritive, vitamine, săruri minerale şi oligominerale“, au precizat pentru „Ziarul de Iași” medicii din cadrul clinicii.

 

Cu toate acestea, copilul nu a ajuns la spital din cauza greutăţii sale, ci din cauza unei insuficienţe respiratorii severe, care se manifesta asemenea unei crize de astm bronşic. Cazul este unul special, însă nu este singular, în ultimii ani obezitatea în cazul copiilor atingând cote alarmante. Conform unui studiu realizat recent, peste 50% dintre copiii români au grade variabile de supraponderabilitate, iar o treime dintre ei sunt obezi. Cauzele pornesc de la alimentaţia problematică, care include consumarea abuzivă de produse fast food, precum şi lipsa mişcării.

 

Pentru a putea ajunge la o greutate normală, micuțul necesită un regim care să presupună reducerea dulciurilor, repartiţia meselor în porţii mici, în care o pondere mai mare să o aibă salatele, fructele şi legumele. De asemenea, medicii recomandă includerea sa într-un program de educaţie fizică.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top