fbpx
Portokal
Frigul a băgat în spital doi bătrâni din Iași. Unul dintre ei este în stare critică

Frigul a băgat în spital doi bătrâni din Iași. Unul dintre ei este în stare critică


Doi bătrâni din județul Iași care au stat mai multe ore în frig au ajuns la spital cu hipotermie. Pacienţii au fost internaţi la Spitalul „Sfântul Spiridon“ pentru tratament de specialitate. Unul dintre ei se află în stare gravă, medicii fiind rezervaţi în ceea ce priveşte starea sa de sănătate, informează „Ziarul de Iași”.

 

Primul vârstnic, în vârstă de 70 de ani, din Holboca, a fost găsit pe stradă, deşi nu este un om al străzii. Bărbatul are locuinţă, însă, pe fondul consumului de alcool, nu a mai ajuns să se adăpostească în cursul nopţii de duminică spre luni. Din această cauză, bătrânul a fost găsit căzut, cu o temperatură de 26 de grade Celsius. El a rămas internat cu pronostic rezervat.

 

În aceeaşi gardă un bărbat de 75 de ani, din Miroslava, a fost internat tot cu hipotermie severă. Bărbatul a fost găsit la domiciliu în stare gravă şi transportat în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul de Neurochirurgie. Ulterior, bărbatul a fost transferat la Spitalul „Sfântul Spiridon“. „Pacientul a fost dus de Ambulanţă de la domiciliu în UPU, Neurochirurgie, cu o temperatură centrală de 26 de grade Celsius. Ulterior, a fost dirijat în UPU «Sfântul Spiridon» cu temperatura centrală de 29,9 grade Celsius. Bărbatul cunoscut cu etilism cronic prezenta pancitopenie, ciroză hepatică, anemie hipocromă. Pacientul a fost intenrat pe clinica medicală de gardă“, a declarat pentru sursa citată Diana Cimpoeșu, medic-şef UPU SMURD.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top