La un pas de o nouă tragedie pe terenul de fotbal: copil de 13 ani, în convulsii sub ochii neputincioși ai salvatorilor veniți cu mâna goală la intervenție

La un pas de o nouă tragedie pe terenul de fotbal: copil de 13 ani, în convulsii sub ochii neputincioși ai salvatorilor veniți cu mâna goală la intervenție


Un meci de fotbal oficial se putea transofrma în tragedie pentru un copil de 13 ani. Băiatul a rămas inconştient pe gazon cu trupul frământat de convulsii după ce a fost faultat. Medicii unei ambulanţe particulare angajate să supravegheze partida au intervenit, dar nu aveau aparatură pentru resuscitare, spune tatăl copilului. Norocul micului fotbalist a fost o asistentă care venise şi ea cu fiul său la meci: i-a salvat viaţa cu mâinile goale.

 

Simon Bebe, tatăl copilului: Imploram să mă ajute. Din suflet, ajutați-mă că moare copilul în brațe. Știu că în momentul acela el s-a uitat la mine și a rămas nepăsător.

 

Tatăl copilului a alergat într-un suflet pe teren când şi-a văzut fiul leşinat. A ajuns primul lângă el, când medicii încă nu intraseră pe iarbă.

 

Simon Bebe, tatăl copilului: O secundă am rămas șocat. Am văzut copilul că stă nemișcat, că are mânuțele ridicate, picioarele ridicate în aer. Mi-am văzut copilul întins, tremurând.

 

Tatăl băiatului de 13 ani aruncă acuzaţii grave spre cei de la ambulanţa particulară Nico Med, angajată de Asociaţia de Fotbal a Bucureştiului.

 

Simon Bebe, tatăl copilului: Au venit practic cu mâinile goale. Nu au pus mâna pe copil, sub nicio formă, nu au atins copilașul să-l ajute deloc.

 

Norocul băiatului a fost că în tribune era o asistentă medicală care venise la meci cu copilul ei. A sărit imediat să îl ajute.

 

Ilie Mariana, asistentă: Am vazut o cheie de mașină cu care dealtfel i-am desfăcut gura și i-am scos limba. Mi-am dat seama că și-a înghițit limba și că este în hipoxie, că nu mai respiră.

 

În cele din urmă, băiatul de 13 ani leşinat pe gazon a fost preluat de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti: suferise o comoţie cerebrală.

 

Alis Grasu, șef Ambulanței București-Ilfov: Se afla în poziţie laterală de siguranţă, inconştient, după o criză compulsivă.

 

Neoficial, reprezentanţii ambulanţei particulare Nico Med au spus că părinţii nu i-au lăsat să intervină. Dar până acum nu au făcut nicio declaraţie oficială.

 

Băiatul de 13 ani care a leşinat în timpul meciului de fotbal a fost tratat la spitalul de copii după care a fost externat. Medicii spun că acum nu mai este în pericol.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top