Angajații Antibiotice, din nou la donare de sânge: 60 de donatori, 27 de litri de sânge, mai mult de 100 vieți salvate!

Angajații Antibiotice, din nou la donare de sânge: 60 de donatori, 27 de litri de sânge, mai mult de 100 vieți salvate!


Marți, 17 octombrie 2017,  60 de angajați Antibiotice s-au mobilizat și au donat sânge în cea de a doua etapă de donare din acest an. Campaniile de donare de sânge sunt organizate de Fundația „Antibiotice - Știință și Suflet”, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) Iași, în cadrul programul de responsabilitate socială „Donează sânge! Pune suflet pentru viață!” demarat de Antibiotice în 2011.

14 acțiuni în 7 ani
„A fost a doua campanie de donare de sânge din acest an și a 14-a din ultimii șapte ani. Aceasta arată dorința noastră de a face o faptă bună și un gest uman pentru semeni. Știm cu toții ca a dona sânge înseamnă de cele mai multe ori a dărui viață. Îndemnăm astfel comunitatea să multiplice gestul angajaților Antibiotice și să dăruiască viață semenilor aflați în suferință”, a declarat Ioana Tode, președinte, Fundația „Antibiotice - Știință și Suflet”.


Fundația „Antibitoce-Știință și suflet” este la a 14-a donare de sânge în ultimii șapte ani

 

Aport de grupă sanguină rară

„Colaborăm cu Antibiotice de șapte ani, de când venim cu unitatea mobilă de recoltare. Această repetare anuală a colectării de sânge este binevenită. Datorită nevoii permanente de sânge în spitale, e foarte important să ne putem baza pe un număr mare de donatori, mai ales în perioadele de criză, resimțite vara și toamna. La Antibiotice am reușit să găsim printre donatori, grupa rară de sânge B RH negativ atât de solicitată”,  a spus medicul Andreea Vatamanu, purtător de cuvânt al CRTS Iași.
La Antibiotice, campaniile de donare de sânge din partea angajaților au loc anual, din 2011. Sângele este recoltat de medicii și specialiștii unității mobile de recoltare a CRTS Iași, în incinta Unității clinice a Centrului de Evaluare a Medicamentului Antibiotice.


 

Ajutor nesperat pentru victimele teribilului accident din weekend

Cele mai deficitare grupe sunt cele cu RH negativ, din care pe primul loc este grupa B RH negativ, grupa soției preotului care a suferit un accident teribil la Suceava. Practic, membrii Fundației „Știință și Suflet” au urmărit  să-i facă un minim stoc de sânge şi au găsit printre donatorii Antibiotice această grupa rară. „Suceava s-a mobilizat foarte bine pentru această teribilă nenorocire, dar la Iași se tratează pacienți din toată Moldova și este dificil să asigurăm necesarul pentru grupele rare de sange”, a precizat medicul Andreea Vatamanu.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top