17 copii internați de urgență la spital după ce au băut apă contaminată cu antigel la școală

17 copii internați de urgență la spital după ce au băut apă contaminată cu antigel la școală


17 copii din localitatea brăileană Victoria au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean din Brăila după ce s-au intoxicat cu antigel. Incidentul s-a produs chiar în şcoala din localitate.

 

Din primele informaţii e vorba despre o lucrare la centrala termică a şcolii, în urma căreia antigelul s-ar fi scurs în sistemul de alimentare cu apă. Este posibil să fi ajuns în rețeaua de alimentare și a caselor din împrejurimi.

 

Copiii au consumat apă după ora de educație fizică și au constatat că are un gust ciudat, dulceag. Au anunțat profesorii și imediat au fost alertate serviciile de urgență, iar copiii au fost transportați la spital.

 

Deocamdată starea lor este bună, dar efectele în cazul ingerării de antigel intervin după 3-4 ore, a explicat Alina Neacşu, director medical şi purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Brăila. Elevii vor rămâne internați la Pediatrie cel puțin 24 de ore pentru a fi monitorizați.

 

„Şcoala este în reabilitare. Constructorul a decis să introducă antigel în instalaţii pentru că vine sezonul rece. Din motive neelucidate, antigelul a ajuns în instalaţia de alimentare cu apă şi copiii, după ora de educaţie fizică, au consumat apă, şi-au dat seama că are un gust ciudat, dulceag şi au anunţat profesorul de serviciu”, a explicat Cătălin Canciu, inspector școlar județean.

 

Imediat, conducerea școlii a luat măsuri pentru a preveni ca alți copii să consume apă contaminată.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top