Contractul pentru modernizarea Spitalului „Sf. Maria” a fost semnat: 30 de milioane de euro ajung la Iași (VIDEO)

Contractul pentru modernizarea Spitalului „Sf. Maria” a fost semnat: 30 de milioane de euro ajung la Iași (VIDEO)


Cel mai mare proiect cu finanțare Europeană din Regiunea Nord-Est este semnat astăzi, la Guvernul României în prezența prim-ministrului Mihai Tudose, de către ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica și președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa. Proiectul depăşeşte 120 de milioane de lei.

 

După mai multe verificări în teren va fi semnat unul dintre cele mai mare contracte de finanţare europeană din Regiunea de Nord-Est. Potrivit programului anunţat de Guvern, premierul Mihai Tudose va participa la „semnarea contractului de finanţare pentru modernizarea şi reabilitarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii «Sf. Maria» Iaşi, investiţie de aproximativ 121 milioane lei, din care 88 milioane lei fonduri nerambursabile“.

 

 

Proiectul depus de Consiliul Judeţean Iaşi, are o valoare de peste 121,4 milioane de lei, inclusiv TVA, şi pentru el se solicită finanţare pe Axa Prioritare 3-Sprijinirea tranziţiei spre o economie cu emisii scăzute de carbon a Programului Operaţional Regional Iaşi 2014-2020.

 

În acest proiect, contribuţia Consiliului Judeţean Iaşi pentru cofinanţarea proiectului va fi de 27,3 milioane de lei.

 

 

„Modernizarea Spitalului de Copii „Sf. Maria” este esenţială nu doar pentru Iaşi, ci pentru întreaga regiune, deoarece unitatea medicală deserveşte aproximativ 800.000 de potenţiali pacienţi din judeţele Moldovei. Anual, la Spitalul de Urgenţă pentru Copii sunt trataţi 45.000 pacienţi. Prin această investiţie ne dorim să avem o clădire care să îndeplinească toate condiţiile pentru desfăşurarea actului medical şi pentru spitalizarea bolnavilor în condiţii moderne”, a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, citat de „Adevărul”.

 

Pe lângă lucrările de reabilitare, la clădirea în care funcţionează spitalul vor fi făcute şi intervenţii majore la instalaţiile electrice, sanitare şi termice. Condiţiile din spital au stârnit frecvent nemulţumirea părinţilor, iar în ultimele luni au fost mai multe proteste ale celor care şi-au internat copii la „Sf. Maria“.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top