Hrănit doar cu ciocolată: Copil de 5 ani care cântărește doar 7 kilograme, internat la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași

Hrănit doar cu ciocolată: Copil de 5 ani care cântărește doar 7 kilograme, internat la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași


Un băiat de cinci ani, care cântăreşte doar şapte kilograme, este internat de mai bine de o lună în clinica de gastroenterologie de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Copilul originar din localitatea ieşeană Ursoaia, comuna Româneşti, este diagnosticat cu mai multe boli.

 

Profesorul Marin Burlea, medicul curant al pacientului, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie, a explicat pentru Evenimentul că băieţelul are o greutate atât de mică, specifică unui bebeluş, întrucât din cauza afecţiunilor de care suferă nu poate fi alimentat corespunzător. În prezent, de exemplu, medicii încearcă să-l pună pe picioare printr-o alimentaţie care cuprinde ciocolată cu probiotice.

 

„Copilul internat la noi are vârsta de cinci ani şi cântăreşte doar şapte kilograme. Este internat pe secţia de gastroenterologie de mai mult timp şi, din păcate, are mai multe afecţiuni. A fost şi operat, a avut reflux gastroesofagian, apoi stenoză, i-am făcut dilataţie cu bujii Savary şi acum încercăm să-l alimentăm, să-l facem bine. Noi încercăm să-l tratăm, să-l salvăm, cu ciocolată. Există ciocolată cu probiotice, cu nişte bacterii prietenoase omului. În afară de asta, numai ciocolata în sine, fără probiotice, stimulează metabolismul organismului”, a precizat profesorul Marin Burlea pentru sursa citată.

 

Medicul a mai specificat că băiatul este hrănit doar cu ciocolată cu probiotice pentru că numai asta poate să înghită. „Este primul copil pe care încercăm să-l facem bine cu ciocolată. Din păcate, numai asta poate înghite pentru că ciocolata se topeşte, iar el are gâtul ca o pâlnie foarte îngustă”, a completat Burlea.

 

(Sursa: adevarul.ro)


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top