fbpx
Print this page
Gravidă decedată după ce a fost plimbată între 4 spitale

Gravidă decedată după ce a fost plimbată între 4 spitale


O tânără de 27 de ani din Roman, judeţul Neamţ,  aflată în a 21-a săptămână de sarcină, a murit la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce a fost internată în alte trei unităţi medicale.

Tânăra a ajuns luni dimineaţă la spitalul din Roman, judeţul Neamţ, după ce a acuzat dureri de cap, iar în cursul după-amiezii de ieri, starea ei s-a agravat şi a fost direcţionată de medici către Maternitatea Elena Doamna din Iaşi, fiind intubată.

Ulterior, pacienta a fost trimisă la Spitalul de Neurochirurgie pentru o analiză computer tomograf, de unde a fost transferată cu suspiciune de meningo-encefalită la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi unde a şi decedat, în ciuda manevrelor de resuscitare, după cum a precizat Mihnea Hurmuzache, medicul de gardă şi director:

Într-o declaraţie acordată pentru Radio Iaşi, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, prof. dr. Carmen Dorobăţ, a precizat că pacienta mai fusese internată şi în cursul săptămânii trecute:

Când a ajuns la noi în serviciul de primire, pacienta era cu o stare generală foarte gravă, cu tensiunea prăbuşită. S-a intervenit imediat la compartimentul de Terapie Intensivă, s-a făcut resuscitarea pentru o perioadă mai lungă de timp. Este vorba de o femeie tânără care era şi gravidă în 21 de săptămâni. Era vorba de o infecţie care a evoluat pe parcursul unor zile, prezentarea făcându-se la medic şi în cursul săptămânii trecute. În decursul zilei de luni a revenit la Roman la medic, ieri, marţi, au trimis pacienta la Iaşi, unde ajunge după amiază, trecând prin aceste servicii. Imaginea la computerul tomograf ridică suspiciunea acestei meningo-encefalite, motiv pentru care se ajunge în cele din urmă la Boli Infecţioase, dar cu riscul vital deja pus sub semnul exclamării.

 

A fost încredinţată această necropsie Institutului de Medicină Legală, pe de o parte pentru faptul că în triajul Spitalului de Boli Infecţioase decesul s-a produs imediat, dar pe de altă parte tocmai din cauza faptului că au fost multe specialităţi, mulţi ochi care au văzut această pacientă, şi noi, ca ultimă instanţă, vrem să ştim cu exactitate cauza decesului sub o dublă lupă: cea a medicului anatomo-patolog şi cea a medicului legist.

(Radio Iaşi/ FOTO stirileprotv.ro)


Citeste si...
Nota
(3 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare