fbpx
 
Tarom, 600 de euro daune pentru un bagaj pierdut

Tarom, 600 de euro daune pentru un bagaj pierdut


Companiile aeriene puse la plată pe bandă rulantă de judecătorii din Iaşi după ce au greşit în faţa călătorilor. Peste 600 de euro despăgubiri pentru o valiză pierdută. Atât ar trebui să le plătească Tarom unor ieşeni, după ce unul dintre bagajele de cală le-a fost rătăcit.

 

Ieşenii Alina şi Bogdan M. le-au povestit judecătorilor că, în vara lui 2015, şi-au petrecut o parte din concediu în Turcia, împeună cu copiii. Deplasarea de la Iaşi în Antalya şi retur s-a făcut cu avioanele companiei Tarom. Însă, la întoarcerea din vacanţă, după ce au aterizat pe Aeroportul din Iaşi, au avut surpriza să le fie restituite doar două din cele trei bagaje de cală.

Despăgubiri în instanţă

Familia M. a depus o reclamaţie privind pierderea valizei pe site-ul companiei aeriene, dar, pentru că în cele din urmă nu au ajuns la niciun acord cu aceasta şi nici nu le-a fost restituită valiza, s-au adresat instanţei de judecată. Astfel, ieşenii au solicitat 4.500 de lei daune materiale şi 6.000 de lei daune morale.

Pe de altă parte, reprezentanţii Tarom au susţinut în instanţă că informaţiile primite de la reclamanţi nu au fost suficiente pentru „desfăşurarea cercetărilor secundare”, astfel că bagajul nu a putut fi identificat. Compania a mai arătat că în cazul pierderii unui bagaj de cală de 20 de kilograme poate oferi despăgubiri de 400 de euro, aspecte pe care le-au comunicat, în aprilie 2016, şi reclamanţilor.

Judecătoria Iaşi a obligat Tarom să le plătească reclamanţilor 400 de euro daune materiale.

 

Există voci care prezic dispariţia companiei de stat Tarom

 

Au contestat decizia

„Pe de altă parte, instanţa va reţine că pierderea unor bunuri personale, indiferent de tipul acestora, împrejurarea că reclamanţii au fost nevoiţi a achiziţiona alte bunuri pentru a le înlocui, aşteptarea în aeroport pentru a se clarifica situaţia bagajului, timpul pierdut pentru urmarea procedurii impuse de pârâtă în situaţia dată, toate acestea reprezintă un disconfort incontestabil, de natură a crea o stare de nervozitate, astfel că producerea unui prejudiciu moral este evidentă, impunându-se repararea sa”, se arată în motivarea sentinţei Judecătoriei Iaşi. Drept urmare, cei doi membri ai familiei M. au mai primit câte 500 de lei despăgubiri morale.

Curtea de Apel Iaşi urmează să ia o decizie definitivă în acest caz.

Şefa ISJ, proces cu Blue Air

Tarom nu este singura companie de transport aerian care a fost reclamată în instanţă. Trei familii de ieşeni, printre care şi cea a Genovevei Farcaş, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, au dat în judecată, anul trecut, Blue Air după ce cursa Iaşi – Barcelona din 25 aprilie 2017, la care aveau locuri, a decolat cu 7 ore întârziere. Cele trei familii au primit, în iulie anul trecut, compensaţii de câte 400 de euro pentru fiecare reclamant, în total 3.600 de euro.

Alţi doi ieşeni au obţinut în instanţă compensaţii de 800 euro de la Blue Air după ce zborul lor din 6 mai 2016, de la Londra-Luton spre Iaşi, a avut o întârziere de peste 3 ore. Compania a contestat decizia, iar procesul va fi reluat la Tribunal, pe 23 martie.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: