Incendiu de proporții la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași. Spitalul nu avea aviz de securitate la incendiu

Incendiu de proporții la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași. Spitalul nu avea aviz de securitate la incendiu


Pompierii au intervenit mai bine de şase ore, în această noapte și până dimineață, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul şase al Institutului de Boli Cardiovasculare, 18 pacienţi fiind evacuaţi, au informat reprezentanţii ISU Iaşi.

 

După aproape 6 ore de intervenție, incendiul de la Spitalul de Boli Cardiovasculare din Iași a fost stins.

În acest moment, militarii verifică dacă există focare ascunse. Suprafața afectată este de aproximativ 500 mp.

Flăcările au cuprins instantaneu şi acoperişul Institutului de Cardiologie „Prof. dr. I.M. Georgescu”, mai mulţi pacienţi fiind evacuaţi de urgenţă şi transferaţi în alte unităţi medicale.

„ISU Iaşi a fost solicitat la ora 00,30 să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul 6 al Institutului de Boli Cardiovasculare. Se intervine pentru lichidare cu opt autospeciale de stingere a incendiului şi autoscara. Un angajat al spitalului care a fost surprins într-o încăpere s-a intoxicat cu fum şi a fost transportat la spital. 18 pacienţi, de la etajele 4 şi 5 au fost evacuaţi în siguranţă. După finalizarea intervenţiei voi reveni cu date legate de pagube şi cauza probabilă a incendiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan, pentru Știrile Pro TV.

Potrivit unor surse, incendiul ar fi izbucnit din cauza supraîncălzirii instalaţiei electrice, care este veche.

Sursa VIDEO: Ziarul de Iași

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan, Spitalul de Boli Cardiovasculare nu are Aviz de securitate la incendiu. „În 2017 conducerea Spitalului a fost avertizată să obţină avizul până în decembrie. Nu îl au nici acum. Spitalul va fi amendat. La intervenţie au participat 62 de pompieri. Intervenţia a fost dificilă deoarece spaţiul era plin cu materiale sanitare, o înălţime de 2 metri şi multe camere", a spus Silvia Bolohan pentru Iași TV Life.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top