fbpx
 
Editorial, Gabriel Gachi: Iașul, oraș-martir, și primarul zombie

Editorial, Gabriel Gachi: Iașul, oraș-martir, și primarul zombie


PSD îl lasă pe Chirica fără majoritate în CL şi de-aici încep să cadă piesele dominoului. Bugetul local era principalul atuu al primarului în perspectiva alegerilor. Putea împărţi bani.

 

Acum, bugetul va fi la cheremul PSD, ei vor aproba investiţiile şi ordinea proiectelor prioritare. Chirica va mai împărţi doar banii pentru motorină la gunoiere. PSD va avea controlul hotărârilor CL pentru PUZ-uri, pentru evenimente speciale, pentru orice cheltuială cu potenţial de sifonare.

Tomorug, la licitaţii, trebuie să-şi mute frecvenţa pe alt dispecerat de la care va primi ordine, dacă vrea să mai trăiască. Toţi directorii Primăriei vor fi avertizaţi să nu se mai asocieze cu un cadavru politic şi îi vor respinge lui Chirica cererile neortodoxe. Lovitură ar fi să urmeze răzbunări cinice din partea foştilor executanţi.

Chirica e ca un cauciuc spart, care mai fâsâie uşor înainte de a-şi da duhul. Încă o mai ţine cu ideologia, dictatura, el, un primitiv după chipul şi asemănarea lui Dragnea, fiecare având câte o firmă de asfaltări în judeţul lui. Azi încă o mai ţinea cu revoluţia anticomunistă, frazele goale ale lui Chirica nu sunt ale unui demagog banal, ci au o latură mistică, el chiar crede în destinul său mesianic şi are o capacitate de depersonalizare care te uimeşte, ţine deja de sfera psihiatriei. Iaşul are în fruntea sa un om fără simţul realităţii.

PSD şi-a propus să mute centrii de putere la propriul partid. Chirica miaună subit la masa liberalilor, întrebându-i dacă nu vor să împartă cu el responsabilitatea administrării oraşului. Adică dacă nu vor să-l urmeze în buncăr şi tot el să le fie şef. Minunat. Acum o săptămână încă îi făcea analfabeţi funcţional, cerşetori, îi strivea sub bocanc ca pe chiştoace. Acum sunt buni. Cu 24 de ore înainte, Boca şi Nedelcu, Surdu şi ceilalţi pesediști încă erau băieţii lui, îl finanţau, îi votau toate PUZ-urile scandaloase, îi suportau toate hachiţele cu Harabagiu. Azi sunt nişte reacţionari, iar el un mare reformator.

Chirica fără vot în CL, fără buget pe marile investiţii şi fără puterea de-a rezolva marile PUZ-uri din centrul Iaşului, nu va mai reprezenta nimic. Presa îl va mai mulge până în ziua în care el însuşi îşi va da seama că nu mai rentează. Şi-atunci va fi ucis mediatic. Chirica va da drumul la nişte şantiere prin 2019, dar marele public se va plictisi de mult de gargara cu alungatul PSD-ului din oraş, după ce administrarea propriu-zisă a fost execrabilă. Nu ştiu câţi îl vor mai suporta pe Chirica să se laude şi să nu facă nimic.

Pentru PNL, haosul în care se afla Iaşul, fără nicio finanţare de la Centru şi cu un primar zombie, care nu mai contează în viaţa reală, poate fi o platformă bună. PSD îşi sabotează reciproc proiectele de la Primărie şi Judeţ, iar ieşenii sunt non-grata pentru Dragnea, un tiran obtuz, ca şi Chirica. Ce vrei mai mult de-atât ca Opoziţie decât povestea împachetată a unui oraș-martir sub regimul pesedist?


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: