Când se va declara epidemia de gripă în România? Numărul deceselor a ajuns la 34

Când se va declara epidemia de gripă în România? Numărul deceselor a ajuns la 34


Cazurile de gripă din școli sunt tot mai numeroase, numărul deceselor cauzate de virusul gripal au ajuns, joi, la 34, dar autoritățile nu au declarat, încă, epidemie.

Această ar putea fi anunțată marți, când Institutul Național de Sănătate Publică va comunica ultimele informații legate de îmbolnăviri și de virulentă virusului.

"Dacă vom avea trei săptămâni la rând săptămâna epidemică, cu siguranță vom lua această decizie. De aceea am și cerut Institutului Național de Sănătate Publică că în ziua de marți să publice situația la nivel național, astfel încât să putem lua deciziile care se impun, cât mai repede", a anunțat ministrul Sănătății Sorina Pintea, într-o intervenție la Digi24.

În ceea ce privește suspendarea cursurilor școlare, decizia se poate lua punctual de către Inspectoratul Școlar, în colaborare cu cel de sănătate publică, acolo unde este necesar.

"Opinia mea personală este că ar trebui să se ia măsurile cele mai dure în acest moment, pentru că situația este îngrijorătoare. (...) Inspectoratele școlare transmit direcțiilor de sănătate publică numărul de îmbolnăviri din școlile respective și anunță că pot să suspende cursurile. Deci, nu este necesară intervenția Ministerului Sănătății în acele situații", a mai explicat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a prezentat și situația stocurilor de vaccin: astfel, în acest moment mai există aproximativ de 24.000 de doze în stoc, dar Ministerul Sănătății a luat decizia suplimentării, astfel încât săptămâna viitoare ar urmă să mai ajungă la cabinetele medicilor de familie încă 25.000 de doze.

 Ministrul a subliniat că aceste vaccinuri sunt destinate pacienților din grupele de risc, care beneficiază de ele în mod gratuit. Restul populației trebuie să-și achiziționeze vaccinul din farmacii.

Un număr de 34 de persoane au murit din cauza gripei, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

În București, au fost confirmate 85 de cazuri de gripă la copii de grădiniță, de școală sau liceeni, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marina Manea.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top