fbpx
 
Frăsilă își ia tainul de la Chirica: soția, primită prin transfer la DAC. Azi dă examen de directoare!

Frăsilă își ia tainul de la Chirica: soția, primită prin transfer la DAC. Azi dă examen de directoare!


Soția patronului postului Tele Moldova Plus s-a transferat la o instituție subordonată Primăriei Iași. Mihaela Frăsilă nu a susținut examen, ci s-a transferat de la Direcția de Asistență Socială Piatra Neamț, unde a fost șef serviciu. La Direcția similară din cadrul Primăriei Iași a venit pe post de simplu inspector de specialitate, dar cu același salariu de 4.000 de lei de la Piatra Neamț. Este doar o etapă: Frăsilă s-a înscris la concursul pentru preluarea funcției de director al Căminului de Pensionari „Sfânta Parascheva” de pe Copou. Petru Frăsilă: “De 10 ani stau în Iași, singur. Nu-i corect să-mi aduc nevasta lângă mine?”. La postul său de televiziune este invitat frecvent primarul Mihai Chirica.

Troc de influență

În administrația Chirica, imaginea este monedă de schimb. Petru Frăsilă îl servește pe Mihai Chirica cu Audiențe în direct la televiziunea lui, iar instituțiile subordonate primarului îl ajută pe Petru Frăsilă. Direcția de Asistență Comunitară din subordinea Primăriei Iași a primit-o pe un post de inspector de specialitate, prin transfer, pe Mihaela Frăsilă, soția proprietarului Tele Moldova Plus, care redifuzează Prima TV. Mihaela Frăsilă a lucrat până la finalul anului trecut la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Piatra Neamț, unde a fost șef serviciu. Venită la Iași cu același salariu de șef serviciu de la Piatra Neamț, ea a intrat deja în cărți pentru ocuparea postului de director de la Căminul de Pensionari „Sfânta Parascheva”. Fosta directoare s-a pensionat recent.

Transfer cu salariu de 4.000 de lei

Mihaela Frăsilă a fost, până la finalul anului 2018, șef serviciu la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Piatra Neamț. În aceeași instituție, a fost și liderul de sindicat și s-a aflat în fruntea unei greve de avertisment din anul 2017. Soțul său, realizatorul TV și proprietarul Tele Moldova Plus, Petru Frăsilă, a refuzat să ofere numărul de telefon al doamnei, spunând că nu dorește să fie stresată și că va răspunde el la toate întrebările. „Transferul soției mele a fost aprobat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, pentru că este funcționar. A fost șef serviciu la Piatra Neamț, a venit pe post de simplu inspector de specialitate la Iași. Nu știu foarte multe detalii legate de transfer, dar nu avea de ce să dea concurs pe post, legislația îi permite, fiind funcționar public”, a precizat Petru Frăsilă.

„De 10 ani stau în Iași, singur. Nu-i corect să-mi aduc nevasta lângă mine?”, a mai adăugat el. „Dacă este vorba despre un transfer sau detașare, nu se face concurs”, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Se pregătește pentru job-ul de director

La începutul lunii ianuarie, imediat după ce a fost adusă la Iași, Mihaela Frăsilă s-a înscris la concursul pentru ocuparea postului de director lăsat liber prin pensionarea fostei șefe a Căminului de Pensionari “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din subordinea Direcția de Asistență Socială (DAS). Anunțul pentru concursul pe postul vacant a fost postat pe 9 ianuarie, a avut loc o selecție preliminară a dosarelor candidaților înscriși și au mai rămas două nume pe listă: Mihaela Frăsilă și Nicușor Grădinaru. Direcția a menționat la cerințele pentru ocuparea postului “absolvenți de studii universitare de asistență socială sau sociologie, psihologie sau științe ale educației”, dar și ”vechime în specialitatea studiilor de minimum 5 ani”. Mihaela Frăsilă este absolventă de Psihologie. Prima probă a concursului, cea scrisă, va fi pe 6 februarie, la sediul DAS, iar cea de-a doua, interviul, va avea loc după patru zile lucrătoare de la data examenului scris.

În cazul în care va câștiga, Frăsilă se poate aștepta și la o mărire de salariu: fosta șefă avea 5.500 de lei pe lună.

Puține posturi

DAS Iași a organizat, în 2018, șapte concursuri. Dintre ele, trei au fost dedicate propriilor funcționari, pentru promovare. Patru concursuri din tot anul trecut au avut ca scop angajarea unui inspector de specialitate la Centrul de Servicii Integrate pentru Victimele Violenței în Familie, a unui consilier principal la Resurse Umane, a șapte asistenți la Serviciul Cabinete Medicale Școlare și Universitare și a unui un asistent la Centrul Social de Urgență pentru Recuperare și Integrare „C.A. Rosetti”.

Frăsilă și Chirica, o relație reciproc profitabilă

Imagine pentru Chirica

Petru Frăsilă are majoritatea acțiunilor de la Radio M Plus SRL Piatra Neamț și Tele Moldova SRL, care deține postul TV Tele Moldova Plus. Dacă televiziunea este pe pierdere conform bilanțului depus pentru 2017, societatea de la Piatra Neamț are profit net de 23.000 de lei, la o cifră de afaceri de 545.443 de lei. Ambele societăți au și datorii – 566.000 de lei firma din Piatra Neamț, 173.682, firma din Iași.

La Tele Moldova Plus este invitat frecvent primarul Mihai Chirica, în continuă campanie de imagine, într-o emisiune denumită „Audiență în direct”, unde aude doar întrebări comode și răspunde telespectatorilor care sună. Cea mai recentă ediție a emisiunii a fost pe 31 ianuarie și a adunat pe pagina de Facebook a televiziunii 72 de vizualizări.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30