Iași. Un bărbat cu coloana ruptă a fost operat cu cel mai performant robot din lume. Operația a durat 15 minute.

Iași. Un bărbat cu coloana ruptă a fost operat cu cel mai performant robot din lume. Operația a durat 15 minute.

Premieră în chirugia spiunala. Cu ajutorul robotului Mazor X, la Spitalul de neurochirurgie Iași a fost efectuată pentru  prima data in Romania o intervenție chirurgicală în cazul unei fracturi de coloana deosebit de gravă. Operația s-a desfașurat sub privire a doi ministri: cel de la Sanatate, și cel de la Comunicații.

Neurochirurgii ieseni au operat un pacient care a cazut de la o inaltime de 7 metri. Fara aceasta operatie facuta cu ajutorul celui mai performant robot din lume, barbatul in varsta de 40 de ani risca sa ramana infirm pe viata. Mazor X permite efectuarea de operații în conditii de maximă siguranță.  Mai exact, opt șuruburi au fost implantate în mai puțin de 15 minute pentru a susține coloana barbatului.

 “Se va face o fixare minim invaziva cu ajutorul  acestui robot. După operație, pacientul va putea pleca acasa”, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie

La operatia efectuata in premiera a asistat si ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, care a aptreciat la superlativ activitatea doctorilor de la Spitalul de Neurochirurgie.

Aici lucrurile au inceput sa se miste in domeniul sănătății”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății

 Robotul Mazor X a fost cumparat de spitalul iesean la sfrasitul anului 2018 cu ajutorul banilor alocati de Consiliul  Judetean. Spre deosebire de operaţiile făcute până acum, intervenţia chirurgicală a fost făcută de o echipă formată din trei medici, doi bioingineri şi patru asistenţi medicali.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top