Fetiţa care a ajuns la spital cântărind doar 6 kilograme la 12 ani a murit

Fetiţa care a ajuns la spital cântărind doar 6 kilograme la 12 ani a murit

Inspectoratul de Poliţie Botoşani a deschis o anchetă după ce fata de 12 ani din Monoleasa, care cântărea doar 6 kilograme, internată în urmă cu două săptămâni în secţia de ATI a Spitalului din Botoşani, a murit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O anchetă a fost declanşată în cazul copilului de 12 ani subnutrit care în urmă cu două săptămâni a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul de Urgenţă din Botoşani şi care a murit în timp ce se afla sub tratament. Poliţiştii aşteaptă rezultatele necropsiei şi a expertizei medico legale în acest.

„În acest caz a fost deschisă o anchetă ca urmare a decesului copilului, după ce am fost informaţi de reprezentanţii spitalului. Se fac cercetări şi aşteptăm rezultatele necropsiei”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Botoşani, Maria Carp.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Botoşani a declanşat, în urmă cu două săptămâni, o anchetă, după ce la spital a ajuns o fată de 12 ani care cântărea 6 kilograme. Copilul s-a născut cu multiple malformaţii şi mai avea încă trei fraţi sănătoşi.

Autorităţile au stabilit că în cazul celorlalţi copii aflaţi în familie nu se impune luarea unor măsuri de protecţie, aceştia fiind bine îngrijiţi.

 
 

„Am declanşat imediat după ce copilul a ajuns la spital o anchetă şi am întocmit un raport, dar din păcate, copilul decedând, raportul a fost înaintat Poliţiei. Fiind vorba de un deces, competenţele noastre se opresc aici. Urmează ca Poliţia să cerceteze şi să stabilească dacă există sau nu vreo vinovăţie din partea cuiva. În ceea ce priveşte ceilalţi copii din familie, au fost evaluaţi şi s-a constatat că nu le este pusă niciun fel viaţa şi sănătatea în pericol şi au fost lăsaţi în familie. Faţă de copiii care au rămas în familie nu este vorba de vreo neglijenţă, însă faţă de copilul acesta, care a decedat, ţinând cont de diagnosticele severe pe care le avea, aici medicul legist sau organele de cercetare penală pot să stabilească dacă a fost sau nu cumva vreo neglijenţă din partea mama ei sau altcuiva”, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC Botoşani.

În urmă cu 2 săptămâni, fata de 12 ani din comuna Manoleasa a ajuns la spitalul din Botoşani malnutrită şi deshidratată, ea cântărind doar 6 kg.

Medicii au anunţat că aceasta s-a născut cu o encefalită cronică infantilă, cu tetrapareză spastică şi a ajuns la spital foarte deshidratată, cu enterocolită şi prezenta cel mai mare grad de malnutriţie.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top