fbpx
 
Treabă ca la Primăria Iaşi: 1.570 de familii n-au de patru luni unde să plătească întreținerea. Citiți și vă cruciți!

Treabă ca la Primăria Iaşi: 1.570 de familii n-au de patru luni unde să plătească întreținerea. Citiți și vă cruciți!


În noiembrie 2018, CL a aprobat o hotărâre prin care administrarea imobilelor din fondul de stat trece de la Termoservice la DAPPP. După 4 luni, funcţionarii nu au reuşit să deschidă conturile în care să fie plătite facturile. Locatarii din blocul1004 din CUG nu cunosc încă valoarea facturilor pe ianuarie şi nu ştiu unde vor plăti. Şefa DAPPP nu are un termen până la care va fi finalizat transferul administrării imobilelor, dar susţine că niciun chiriaş nu va plăti penalităţi la facturi.

În noiembrie 2018, Consiliul Local Iaşi a aprobat o hotărâre prin care 1.570 de apartamente din fondul locativ de stat, închiriate, vor fi administrate direct de către DAPPP, în loc de Termoservice. În cele câteva luni scurse, nu a fost încă deschis un cont în care chiriaşii să-şi plătească întreţinerea, iar oamenii nu ştiu nici acum valoarea facturilor.

Cele 1.570 de familii nici măcar n-au fost anunțate că au fost mutați de la Termoservice la DAPPP. Eficiență românească

Argumentul: DAPPP pierdea procese

La baza hotărârii de CL a stat faptul că, în cazul chiriaşilor cu datorii la întreţinere, Termoservice pierdea pe bandă rulantă procesele: nu avea calitatea procesuală de a se judeca cu cei care au apartamente închiriate. Singura instituţie care putea deschide procese era proprietarul, adică DAPPP.

Este acelaşi caz ca şi la Poliţia Locală, care pierde procesele pe bandă rulantă în cazul construcţiilor care nu respectă autorizaţiile. Doar că, în cazul Poliţiei Locale, Primăria nu se grăbeşte la fel să rezolve problema, promovând o hotărâre de CL care să se pună în acord cu legislaţia din urbanism.

Cristina Albișteanu, directoarea DAPPP, nu poate da un termen la care toate procedurile birocratice vor fi încheiate: nu-i nicio grabă, oameni buni!

Termoservice: minus 1.570 de apartamente

Societatea condusăde Ciprian Chiriţa a pierdut, prin hotărârea din noiembrie, aproximativ 7% din totalul apartamentelor pe care le administra: 1.570 din 22.000.

„Sigur că este o lovitură pentru societatea noastră pierderea administrării unui număr atât de mare de apartamente şi se va vedea la bugete”, spune Ciprian Chiriţa.

Primul bloc preluat de DAPPP în administrare este 1004 din CUG. Toate apartamentele pentru care cheltuielile de întreţinere au fost calculate de Termoservice, până în decembrie, vor avea facturile calculate de DAPPP. Doar că acest lucru nu s-a întâmplat încă: listele de întreţinere au îngheţat la luna decembrie.

„Noi am calculat inclusiv pe decembrie, de acolo este treaba DAPPP”, mai spune Chiriţa.

Directorul Termoservice plânge după cele 1.570 de comisioane pe care le lua de la familiile de chiriași, care au zburat acum spre DAPPP

DAPPP nu are nici măcar cont pentru facturi

Direcţia Fond Locativ din DAPPP estecondusă de către Cristina Albişteanu. DFL nu a reuşit până acum să deschidă nici conturile pentru plata facturilor. Este haos, deşi Albişteanu susţine că ar fi fost finalizate calculele, iar listele ar urma să fie gata şi afişate într-o săptămână.

„Am făcut această preluare conform hotărârii de CL, acum lucrăm la preluarea administrării pentru cele 1.570 de apartamente. Momentan, a fost preluat efectiv doar 1004 din CUG, acolo listele vor fi afişate în câteva zile”, spune Albişteanu.

Locatarii blocului sunt însă dezorientaţi. Nimeni nu le-a spus nimic, au aflat singuri, mergând la DFL, la Piramida lui Dubeţ. „Nu ştiam de ce nu apar listele, am fost la DAPPP să văd despre ce este vorba, aşa am aflat că avem un nou administrator, care nu are un cont deschis pentru a face efectiv plata facturilor”, ne-a spus o locatară din 1004.

„Lucrăm şi la deschiderea conturilor în care oamenii vor plăti facturi, toate detaliile vor fi gata în câteva zile. Nu pot da un termen până când va fi finalizată efectiv preluarea celor 1.570 de apartamente”, a mai precizat Cristina Albişteanu.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: