fbpx
Print this page
Strigător la cer! Bătrână sfâșiată de câini, după ce a fost trimisă noaptea acasă de medicul de gardă

Strigător la cer! Bătrână sfâșiată de câini, după ce a fost trimisă noaptea acasă de medicul de gardă


O bătrână care a ajuns cu ambulanţa la un spital din Iași a fost trimisă acasă de medicul de gardă, în prag de noapte, deşi se deplasa greu şi nu cunoştea oraşul.

În încercarea de a ajunge acasă, femeia, care avea 78 de ani, a pierit sfâşiată de câini. Poliţia şi o comisie a spitalului desfăşoară în acest moment anchete.

Bătrâna a fost găsită moartă, cu trupul mutilat de câini, pe un deal, la ieşire din Iaşi. Împrejurările în care a ajuns acolo sunt neclare. Familia ştia că este în spital.

Pe 15 martie biata femeie a acuzat dureri de rinichi şi în aceeaşi zi a fost dusă cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă din Iaşi, unde i s-a pus diagnosticul de colică renală. Ulterior, ea a fost trimisă pentru mai multe investigaţii la Spitalul Clinic „Parhon”.

Niculai Pralea, purtător de cuvânt SAJ IAŞI: “A fost solicitată ambulanţa pentru a transfera pacienta din UPU Spiridon la Spitalul Parhon pentru diagnostic de colică renală dreapta.”

La Spitalul Clinic C.I. Parhon bătrâna a fost consultată de medicul de gardă, care a considerat că starea ei nu este o urgenţă, şi a trimis-o acasă. Doctorul nu a ţinut cont că este aproape de ora 20, iar femeia locuieşte la peste 30 de kilometri şi nu ştia să se descurce singură în Iaşi.

Marinela Alice Melinte, fiica pacientei: “A externat-o, fără însoţitor, fără nimic, putea să o ţină pe o bancă undeva, nu să-i dea seara drumul. Ea nu a mai reuşit să ajungă acasă”.

Felul în care bătrâna a fost externată în prag de noapte este acum anchetat de o comisie a Spitalului C.I. Parhon din Iaşi.

Ionuț Nistor, purtător de cuvânt Spitalul „C.I. Parhon” Iași:

„Este o autosesizare de la conducerea spitalului să vedem ce s-a întâmplat. Ora de plecare notată în registru este 19.30. În mod normal pacienţii cu anumite probleme medicale sau sociale sunt ţinute în spital şi câte 2-3 zile, în mod normal cazurile sociale care nu au o soluţie sunt temporizate până se găseşte o soluţie.”

Rudele femeii susţin că doctorii nu ar fi trebuit să o lase să plece, seara, pe bătrâna neînsoţita din spital, mai ales că se deplasa destul de greu.

Între timp, trupul bătrânei a fost dus la Serviciul de medicină legală din Iaşi. Poliţiştii au deschis şi ei o anchetă.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare