Tragedie la Iași: fetiță de numai trei ani, răpusă de o infecție cu E.coli. Ar fi mâncat căpșuni nespălate

Tragedie la Iași: fetiță de numai trei ani, răpusă de o infecție cu E.coli. Ar fi mâncat căpșuni nespălate


Caz şocant la Iaşi, unde o fetiţă de 3 ani a murit în urma unei infecţii cu E.coli. Evoluţia bolii a fost galopantă. Medicii care au îngrijit-o se tem că cea mică ar fi mâncat nişte fructe murdare.

Copila s-a simţit rău pe 24 aprilie, iar 3 zile mai târziu părinţii au dus-o la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Vineri, fetiţa a fost transferată în stare critică, intubată şi ventilată mecanic, la Spitalul de Copii “Sf. Maria”.

Avea insuficienţă renală, iar medicii au încercat să-i facă dializă, însă i s-a declanşat o hemoragie abdominală. Din păcate s-a stins peste noapte.

Radu Terinte, manager Spitalul de Copii Iaşi: „Fetiţa a ajuns la noi cu dezechilibre majore hidro-electrolitice majore, cu sângerări, cu insuficiență renală, cu edem cerebral. Din păcate resursele ei s-au epuizat.”

În urma analizelor medicii au stabilit că fetiţa avea o infecţie cu E.coli care a provocat sindromul hemolitic uremic şi degradarea bruscă a stării ei. Direcţia de Sănătate Publică şi cea Sanitar-Veterinară au demarat mai multe anchete, informează Știrile Pro TV.

Copilei i s-ar fi făcut rău după ce a mâncat nişte căpşuni nespălate

Liviu Stafie, director DSP Iaşi: „Am trimis o echipă de epidemiologi, atât de la supraveghere, cât şi de la inspecţie, care au recoltat probe de alimente, probe de apă, atât din rețeaua centrală, cât şi din fântâna proprie a familie, teste de sanitaţie şi aşteptăm rezultatele.”

Din discuţiile cu cei din familie se pare că starea copilei s-ar fi schimbat în rău după ce a mâncat nişte căpşuni nespălate.

Ciobanu Gabriel, director DSV Iaşi: „Noi am luat probe din fructe de la magazinele pe care ne-au spus familia şi DSP că ar fi cumpărat de acolo. Dar vă daţi seama că nu mai sunt aceleaşi loturi, pentru că a trecut o săptămână de atunci.”

Acesta este primul caz de sindrom hemolitic uremic diagnosticat în 2019 la Iaşi. În 2016 însă 32 de copii mici au trecut prin asta iar 3 dintre ei au murit. Sursa infectării nu a putut fi stabilită, dar o fabrică de lactate a fost atunci închisă.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top