Revoltător! Infirmiere filmate în timp ce lovesc și jignesc pacienți: reacția ministrului Sănătății (VIDEO)

Revoltător! Infirmiere filmate în timp ce lovesc și jignesc pacienți: reacția ministrului Sănătății (VIDEO)


Comportament inuman al unor infirmiere de la Spitalul Universitar din Bucureşti. Angajatele au fost filmate în timp ce adresau cuvinte grele şi chiar loveau bolnavi aflaţi în stare gravă. Imaginile cu acest comportament revoltător au ajuns şi la şefii spitalului, care anunţă că vor fi luate măsuri în acest caz, despre care spun că e unul izolat.

În imaginile surprinse de un pacient aflat la Terapie Intensivă se vede cum trei infirmiere bruschează şi ameninţă mai multi bolnavi.

Vizibil iritate, infirmierele iau la rost, pe rând, fiecare pacient aflat pe paturile mobile. Una dintre ele loveşte fără milă un bărbat.

Filmarea arată şi cum angajata spitalului aruncă în pat papucii pe care un pacient îi dăduse jos. Omul îi pune înapoi, iar asta o enervează şi mai tare pe infirmieră.

Imaginile au ajuns şi la conducerea Spitalului Universitar, care susţine că e vorba despre un caz izolat, iar cele trei infirmiere vor fi date de urgenţă pe mâna Comisiei de Disciplină. Cea mai gravă sancţiune e desfacerea contractului de muncă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a comentat, la rândul ei, acest caz revoltător.

„Mi-a venit greu să mă uit. Ideea este următoarea: nu este cazul să tolerăm acest tip de comportamente, cine nu are vocaţie să îngrijească pacienţii nu are ce căuta în sistemul sanitar. Conducerea spitalului a convocat Comisia de disciplină pentru mâine dimineaţă (vineri - n.r.), care va stabili sancţiunile. Din punctul meu de vedere, sancţiunea trebuie să fie cea mai drastică - desfacerea contractului de muncă”, a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top