A fost identificat un biomarker în sânge care detectează maladia Alzheimer în fază iniţială (VIDEO)

A fost identificat un biomarker în sânge care detectează maladia Alzheimer în fază iniţială (VIDEO)

Acest lucru va permite un „impuls în avansul terapeutic“ al bolii, precum şi o aplicare a terapiilor non-farmacologice folosite pentru a menţine funcţia cognitivă, care va îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor.

Cercetătorii de la Institutul de Neuroştiinţe al Universităţii Autonome din Barcelona (Inc-UAB) şi Centrul de Cercetare Biomedicală pentru Boli Neurodegenerative (Ciberned), printre altele, au identificat un biomarker în sânge care stabileşte diagnosticul de Alzheimer în stadii incipiente.

Descoperirea a constat în identificarea unei semnături moleculare bazate pe molecule mici – compuse din mir-92-3pmir-181c-5p şi mir-210-3p – care au fost găsite la pacienţii cu insuficienţă hepatică uşoară şi maladia Alzheimer. Astfel, aceste date preliminare au sugerat că semnătura ar putea fi folosită pentru a prezice deteriorarea funcţiei cognitive uşoare a bolii, potrivit unei declaraţii recente a Inc-UAB.

Cercetătorul José Rodriguez de la Inc-UAB a declarat că acest lucru va permite un „impuls în avansul terapeutic“ al bolii, precum şi aplicarea de terapii non-farmacologice folosite pentru a menţine funcţia cognitivă, care va îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor.

O altă colaboratoare din cadrul studiului, Dolors Siedlecki-Wullich, a indicat faptul că se deschide o cale unui „kit molecular care ar putea oferi o metodă simplă minim invazivă, eficientă şi accesibilă“ în diagnosticarea bolii Alzheimer în stadiile sale incipiente, printr-un examen de rutină.

Studiul a fost publicat în Alzheimer's Research & Therapy: Altered microRNAs related to synaptic function as potential plasma biomarkers for Alzheimer’s disease.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top