Bebeluș de numai opt luni, mort de meningită: este al doilea deces în această săptămână

Bebeluș de numai opt luni, mort de meningită: este al doilea deces în această săptămână


Un  copil de opt luni din Hunedoara a ajuns în stare gravă la spitală, cu suspiciune de meningită bacteriană. Copilul a fost transferat la Timișoara, spital care a și confirmat diagnosticul. În cele din urmă, bebelușul s-a stins din viață.

Medicii din Uricani, Hunedoara nu l-au mai putut salva, copilul ajungând în stop-cardiorespirator, scrie Gazeta de Dimineață.

Acesta este al doilea caz în această săptămână. Un copil de trei ani din Vaslui a fost trimis de urgență la Iași, miercuri seara, după ce medicii de la UPU Vaslui au stabilit că este suspect de meningită. „Pacientul a fost adus la spital în jurul orei 20,00 cu purpură şi stare febrilă. Cadrele medicale au decis transferul copilului către o unitate medicală din judeţul Iaşi, în acest caz existând o suspiciune de meningită”, a declarat, pentru Agerpres, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Ana Rinder.

De asemenea, o adolescentă de 16 ani din Pitești, suspectă de meningită, a fost internată în stare gravă, miercuri, la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Fetei i s-a făcut rău, când a venit de la şcoală, iar părinţii au dus-o la Spitalul de Copii din Piteşti, dar medicii au decis transferul la Bucureşti.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top