Sistem angiografic de ultimă generație, unic în țară, la Spitalul de Neurochirurgie

Sistem angiografic de ultimă generație, unic în țară, la Spitalul de Neurochirurgie

De aproape două săptămâni, un sistem angiografic de ultimă generație se află în dotarea Spitalului de Neurochirurgie, unitate medicală din subordinea Consiliului Județean (CJ). Fondurile necesare acestei achiziții, în valoare de 1,5 milioane de euro, au fost asigurate din bugetul CJ.

Echipamentul neurointervențional Bi-Plan Infinix-i asigură calitatea optimă a imaginii, necesară în neurochirurgia intervențională. „În situația în care medicii efectuează o embolizare, o angioplastie sau o altă procedură ghidată de imagine, cu ajutorul acestui dispozitiv sunt întotdeauna perfect poziționați, ceea ce conferă o mai mare eficiență și siguranță pentru bolnavi. Este o achiziție extrem de importantă pentru spitalul nostru, pentru pacienți. Facem medicină de performanță, iar pentru asta avem nevoie de cele mai moderne tehnologii. Din fericire, am găsit mereu deschiderea și sprijinul Consiliului Județean care a înțeles că pentru sănătatea pacienților este nevoie de investiții”, a spus dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași.



Președintele Consiliului Județean a explicat în ce constă strategia de investiții în Sănătate. „Veștile bune din sistemul ieșean de sănătate continuă. Pentru a doua oară în acest an, reușim să aducem aparatură de cea mai înaltă performanță la Spitalul de Neurochirurgie. Și de această dată este vorba despre o premieră la nivel național. Și nu ne vom opri aici, în același fel procedăm și cu celelalte spitale din subordine. Este în continuare nevoie de investiții, iar Consiliul Județean le va face cu seriozitate”, a afirmat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și al PSD Iași.


Sistemul angiografic poate fi folosit atât în patologia neurovasculară adultă, cât și pentru cea pediatrică. Designul inovator și dotările de care dispune angiograful oferă medicilor acces optim la pacient și obținerea unei calității superioare a imaginii, ceea ce înseamnă un diagnostic precis care ajută specialistul să prescrie un tratament corect. Sistemele Infinix sunt echipate cu algoritmi inovativi pentru o vizualizare excelentă a celor mai mici vase și a dispozitivelor intervenționale. Aparatul asamblează mai multe imagini și le reproduce în una singură, pentru a permite o evaluare vizuală mai clară.
Reconstrucțiile tridimensionale și navigarea intravasculară 3D în timp real însemnă siguranță, performanță și precizie. Dispozitivul umează să fie instalat într-un spațiu special amenajat și va fi pus în funcțiune în câteva săptămâni.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top