Cancerul pancreatic: primul tratament pentru una dintre tumorile „imbatabile" a devenit realitate

Cancerul pancreatic: primul tratament pentru una dintre tumorile „imbatabile" a devenit realitate


„Am dărâmat un zid în lupta împotriva acestui neoplasm, deoarece de mulţi ani folosim toate tratamentele posibile, dar nu am reuşit".

Primul tratament pentru cancerul pancreatic a devenit realitate: supravieţuirea în cazul pacienţilor cu mutaţii ale aşa-numitelor gene "Jolie" se va îmbunătăţi.

„Am dărâmat un zid în lupta împotriva acestui neoplasm malign deoarece timp de mulţi ani am folosit toate medicamentele moleculare posibile care au apărut în Farmacopee, care au dat rezultate foarte importante în alte tumori, dar au eşuat în cazul tumorilor pancreatice. Acum avem un medicament cu un mecanism biologic foarte precis pentru un grup de pacienţi care are o modificare moleculară specifică", relatează Giampaolo Tortora pentru Adnkronos Salute.

Giampaolo Tortona este unul dintre autorii studiului internaţional Polo - prezentat duminică 2 iunie în cadrul congresului ASCO (American Society Clinical Onclogy) din Chicago, SUA - şi director al Comprehensive Cancer al Fondazione Policlinico Universitario Agostino Gemelli IRCCS din Roma, Italia.

„Terapia este în fază de înregistrare, dar pentru cancerul ovarian. Pentru pancreas va trebui să aşteptăm, dar studiul Polo va favoriza timpii de înregistrare. Sperăm - a adăugat Tortora - ca, în urma acestei importante lucrări ştiinţifice, medicamentul să poată fi pus la dispoziţia pacienţilor care au obţinut stabilizarea bolii după tratamentul cu un derivat de platină. Sperăm, deoarece suntem siguri că va exista o cerere puternică din partea acestor pacienţi care, odată făcut testul genetic pentru a afla dacă au mutaţii BRCA1 şi BRCA2, vor găsi mutaţia. Vorbim despre un procent mic, în jur de 500 pe an.”

În prezent există în total 13.000 de cazuri de cancer pancreatic. Aceasta "este o tumoare dificilă şi supravieţuirea este foarte scăzută din mai multe motive diferite: este asimptomatică şi testele de screening nu sunt eficiente, un diagnostic precoce este un eveniment rar. Cele operabile sunt doar 10-15%, am învăţat că această tumoare se comportă într-un mod ciudat, se dezvoltă şi se apără cu modalităţi neobişnuite; după ce au considerat-o biologic ca pe celelalte, au existat eşecuri în lanţ. Astăzi, însă, am văzut că există diferite subgrupe, 7% dintre pacienţi au o mutaţie BRCA1 şi BRCA2, iar abordarea bolii se schimbă, iar studiul Polo a deschis o nouă cale".

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top