Controversă: primul deces cauzat de țigările electronice. Boala gravă dezvoltată de un tânăr

Controversă: primul deces cauzat de țigările electronice. Boala gravă dezvoltată de un tânăr

Controversele legate de siguranța țigărilor electronice au atins un nou nivel, după ce un american a murit în urma unei boli pulmonare dezvoltate din cauza acestor dispozitive. Este prima moarte legată în mod direct de utilizarea țigărilor electronice.

Identitatea bărbatului nu a fost făcută publică, însă autoritățile americane spun că acesta locuia în statul Illinois și avea o vârstă cuprinsă între 17 și 38 de ani, scrie thesun.co.uk.

Aproape 200 de persoane au contractat boli respiratorii severe din cauză că au fumat țigări electronice din iunie 2018 și până în prezent, a anunțat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.

Este vorba atât despre persone adulte, cât și despre adolescenți care au folosit un dispozitiv de vaping sau o țigară electronică. Medicii spun că plămânii acestora aratau ca și cum ar fi reacționat la o substanță caustică.

„Această moarte tragică în Illinois confirmă riscul grav asociat cu țigările electronice. Vapingul expune utilizatorii la multe substanțe diferite - inclusiv arome, nicotoină, canabinoizi și solvenți - despre care avem puține informații cu privire la problemele pe care le pot cauza”, a declarat Robert Redfield, directorul CDC.

Țigările electronice sunt promovate ca o alternativă mai sănătoasă la fumatul traditional sau chiar ca un instrument eficient pentru a ajuta oamenii să renunțe la fumat.

 Experții au avertizat recent că doar o singură țigară electronică poate crește imediat riscul de a face un atac de cord sau un accident vascular cerebral, din cauza deteriorării vaselor de sânge ale corpului.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top