fbpx
 
Corabia se scufundă: Patru parlamentari PSD au demisionat din partid și s-au înscris în Pro România

Corabia se scufundă: Patru parlamentari PSD au demisionat din partid și s-au înscris în Pro România


Senatorul Nicolae Marin, care a demisionat recent din PSD, a anunţat luni că se alătură partidului condus de Victor Ponta, Pro România.

„Am luat decizia să-mi dau demisia din calitatea de membru PSD şi de chestor al Senatului. Voi intra în rândurile colegilor Pro România, într-un nou proiect social-democrat, care fac o politică altfel”, a declarat Marin, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Tot luni, 3 deputaţi PSD - Liviu-Ioan Balint, Alexandru Bălănescu şi Florinel Stancu - şi-au depus demisiile din partid la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, precizând că vor activa în cadrul grupului parlamentar Pro Europa, înfiinţat în sesiunea anterioară ca urmare a demersurilor făcute de Partidul Pro România.

Senatorul de Galaţi Nicolae Marin a declarat că s-a înscris în Pro România pentru că este nevoie de un nou început şi de un alt mod de a face politică.

„Am decis să activez în Pro România alături de alţi colegi din Senat, întrucât consider că este momentul pentru un alt mod de a face politică. Îmi doresc un alt stil de a face politică, un sistem de valori nou şi neviciat. Este un proiect nou, un nou început! Cred că platforma şi proiectele Pro România sunt cele care vor aduce alături de noi şi alţi oameni care îşi doresc cu adevărat ceva bun pentru români”, a spus Nicolae Marin.

Senatorul a renunţat, vineri, la calitatea de membru PSD şi de chestor al Senatului nemulţumit de atitudinea colegilor din PSD Galaţi despre care a spus că l-au izolat în urma unor declaraţii care au deranjat conducerea organizaţiei locale.

„Într-o democraţie sănătoasă dezbaterea şi competiţia sunt încurajate pentru că aduc progres. Constat că dezbaterile provocate de mine în ultima perioadă în PSD Galaţi au deranjat şi am fost izolat. Pentru binele tuturor am hotărât să renunţ la calitatea de membru PSD şi de chestor al Senatului şi voi activa ca senator independent până când mă voi implica într-un alt proiect politic. Le mulţumesc celor care susţin demersul meu chiar dacă n-au avut curajul să vorbească, deocamdată, în public”, a declarat, vineri, Nicolae Marin.

Nicolae Marin a candidat pe 2 august la Conferinţa judeţeană de alegeri pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi, unde a obţinut 49 de voturi, împotriva europarlamentarului Dan Nica, care a primit 334 de voturi. În discursul de candidatură, Marin a criticat activitatea lui Dan Nica, dar şi a altor membri aflaţi în conducerea PSD Galaţi, solicitând ca aceştia să facă un pas în spate.

De asemenea, în luna mai, după alegerile europarlamentare, a cerut în faţa grupurilor parlamentare reunite, prezidate de premierul Viorica Dăncilă, o „resetare” a conducerii PSD atât la nivel naţional cât şi la nivel local.

Nicolae Marin este la al doilea mandat de senator.

În 2012 a fost ales primar al comunei Pechea din judeţul Galaţi, candidând din partea PP-DD, iar la finele aceluiaşi an a fost ales senator PP-DD, renunţând la Primărie.

În octombrie 2013 a trecut de la PP-DD la PSD.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: