fbpx
 
Ce spun reprezentanții Spitalului „Sfântul Spiridon” despre asistenta care a murit după tura de noapte

Ce spun reprezentanții Spitalului „Sfântul Spiridon” despre asistenta care a murit după tura de noapte


Moarte cu semne de întrebare în cazul unei asistente medicale de 46 de ani, de loa Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Femeia s-a stins fulgerător în drum spre casă, imediat după ce a ieşit din tura de noapte de la spital.

Ar fi acuzat o stare de rău chiar în autobuz, iar, la scurt timp, a intrat în stop cardio-respirator.

Oamenii au sunat la 112, însă, din nefericire, femeia a murit. Poliţiştii, dar şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au început acum o anchetă.

Femeia lucra în blocul operator al Secţiei de ortopedie de mai mulţi ani. După 8 ore de muncă, a plecat dimineaţă spre casă cu autobuzul, în comuna Tomești, însoţită de un coleg. La un moment dat, s-a simţit rău şi a făcut stop-cardiac.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic şef UPU-SMURD Spital Sf. Spiridon Iaşi: „Imediat s-a solicitat echipaj cu medic, care au făcut resuscitarea 50 de minute. Din păcate, fără răspuns. Era în autobuzul spre casă”.

Reprezentanţii spitalului spun că, pe timpul nopţii, victima nu s-ar fi plâns că i-ar fi rău.

Moartea fulgeratoare a asistenţei medicale i-a făcut pe cei de la Ordinul Asistenţilor să reamintească efectele dramatice ale sindromului burnout - epuizarea profesională din toate spitalele din ţară.

Liliana Pintilie, Ordinul Asistenţilor Medicali Iaşi: „Sunt colegi care muncesc foarte mult, sectoare unde activitate e intensă. Noi am tras un semnal de alarmă cu privire la bournout. Pe hârtie arăta bine, dar în realitate ştim cu toţii că lucrurile nu sunt aşa roz. În primul rând, este stresul. Stresul prelungit poate duce la epuizare, afecţiuni cardiace, neurologice”.

În replică, reprezentanţii spitalului spun că tura de noapte a asistentei nu a fost mai solicitantă ca de obicei şi că nu există deficit de personal. Totuşi, poliţiştii împreună cu inspectorii ITM au început o anchetă.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic şef UPU-SMURD: „Am înaintat către ITM documentele legale, iar acesta efectuează cercetarea împreună cu poliţia. Acuze medicale nu au fost în cursul turei de noapte. Turele la asistenţii de pe clinici sunt de opt ore, gradul de ocupare la asistenţi medicali este aproape sută la sută, un singur post liber”.

Rezultatele anchetei sunt aşteptate în câteva zile.

Oana Gavril avea 45 de ani şi nu era cunoscută cu probleme de sănătate. I s-a făcut rău la 8 dimineaţa în autobuzul care o ducea acasă. S-au încercat manevre de resuscitare timp de 50 de minute, însă fără succes. În ultima sa seară la muncă a participat în sala de operaţie până la miezul nopţii, iar singura problemă pe care a relatat-o colegilor a fost o durere de măsea pentru care a luat o pastilă.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: