fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Femeie rănită într-un accident, plimbată între spitalele din Vaslui şi Iaşi de două ori într-o singură zi

Femeie rănită într-un accident, plimbată între spitalele din Vaslui şi Iaşi de două ori într-o singură zi


O femeie rănită într-un accident a fost mutată de la spitalul din Vaslui la cel din Iaşi de două ori într-o singură zi. Medicii din Vaslui spun că cei din Iaşi nu aveau locuri, în timp ce doctorii ieşeni spun că li s-a cerut doar un consult.

Femeia a ajuns joi la Spitalul din Vaslui în urma unui accident rutier.

„Pacienta a ajuns în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului nostru ieri dimineaţă în jurul orei 8.30, politraumatizată în urma unui accident rutier. Pacienta este din Republica Moldova, a fost investigată, stabilizată, toaletate rănile şi trimisă cu acordul medicului de gardă de la Clinica de Chirurgie Plastică, la Spitalul Sfântul Spiridon Iaşi. Acolo a fost consultată, în urma consultului s-a stabilit că trebuie intervenit chirurgical din punct de vedere al chirurgiei plastice, dar nu poate fi primită pentru că nu există locuri în spital şi trebuie trimisă la Vaslui”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Vaslui, pentru Mediafax.

În replică, reprezentanţii Spitalului „Sfântul Spirdon” din Iaşi suştin că solicitarea iniţială a celor de la Vaslui a fost doar pentru consult.

„Spitalul Vaslui ne-a cerut consult de chirurgie plastică. Pacienta a ajuns la UPU Sfântul Spiridon, a fost consultată de medicul plastician de gardă, în UPU s-au făcut şi alte investigaţii şi după ce a fost consultată de medici de la mai mulţi specialişti s-a stabilit că poate fi tratată la Vaslui", a declarat Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon Iaşi

Ulterior, femeia a ajuns la Vaslui, la Unitatea de Primiri Urgenţe, de unde a fost din nou trimisă la Iaşi, întrucât, potrivit managerului SJU Vaslui, la Vaslui nu este chirurg plastician.

„Ei (n.r. medicii de la Iaşi ) ştiu că noi nu avem chirurgie plastică", a spus Ana Rinder.

Femeia este acum internată la ATI la Chirurgie Plastică în Spitalul Sfântul Spiridon, este conştientă şi cooperantă şi au început deja demersurile pentru a fi transferată la o unitate medicală din Chişinău.

Purtătorul de cuvânt al Spitalui Sfântul Spiridon a declarat că se vor face verificări în acest caz.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac