fbpx
Portokal
Anchetă demarată la Spitalul de copii din Iași după moartea unor gemeni. Acuzații extrem de grave

Anchetă demarată la Spitalul de copii din Iași după moartea unor gemeni. Acuzații extrem de grave


Conducerea Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi a anunţat, luni, că a demarat o anchetă internă după ce o familie din Suceava a reclamat pe reţelele de socializare că doi gemeni născuţi prematur au murit la unitatea medicală din cauza neglijenţei medicale.

Iulia Filip, cea care trebuia să boteze copiii, a declarat luni, presei, că aceştia au fost născuţi pe 30 iunie la Suceava, unde au fost internaţi trei luni, ulterior ei fiind transferaţi la Spitalul de Pediatrie din Iaşi întrucât medicii bănuiau că s-ar fi născut cu citomegalovirus. După ce ar fi fost internaţi trei săptămâni la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi, cei doi bebeluşi au fost transferaţi la o secţie externă, Secţia de Recuperare Pediatrică, unde sunt spitalizaţi copiii distrofici.

Bebeluşii au murit pe 19, respectiv, 21 octombrie, din cauza stopului cardio respirator şi pneumonie interstiţială, muscoviscidoză şi citomegalovirus.

„Au dat trimitere de la distrofici pentru trei zile, dar acolo i-au ţinut vreo două săptămâni. Nu au explicat pentru ce i-au ţinut acolo (...) Cât au fost ţinuţi la etajul şase, la doamna doctor Anton, au stat la un loc cu copii veniţi din exterior, cu diferite boli. (...) Ei fiind suspectaţi şi de muscoviscidoză nu aveau voie să intre în contact cu persoane bolnave. De acolo ei au luat pneumonie, au răcit, şi s-a ajuns la deces. (...) Au evitat să spună cum de au răcit copiii", a spus Iulia Filip.

Corneliu Mihai, managerul Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi, a declarat că a dispus verificări în acest caz.

„Directorul medical este cel care poate da informaţii. Nu am ştiut nimic despre acest caz. Am dat dispoziţie să fie constituită o comisie care să analizeze cazul. În timpul cel mai scurt vă voi da un răspuns", a declarat presei Corneliu Mihai, managerul Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top