fbpx
Portokal
Situație disperată la IRO Iași: medicamentele pentru bolnavii de cancer sunt pe terminate

Situație disperată la IRO Iași: medicamentele pentru bolnavii de cancer sunt pe terminate


Situaţie îngrijorătoare pentru bolnavii de cancer. Medicamentele din spitale sunt pe terminate, iar unele îşi vor epuiza stocul în mai puțin de o lună.

Producătorii se orientează spre alți clienți din cauza prețurilor mici impuse de stat. Pacienții și medicii avertizează Ministerul Sănătăţii că au nevoie urgent de o soluție, pentru că altfel viața a mii de oameni este în pericol.

La Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi vin în fiecare zi aproape 200 de pacienţi pentru chimioterapie. Medicilor le este tot mai greu să îi privească în ochi. La farmacie medicamentele se împuținează văzând cu ochii și multe nu au înlocuitor.

Gabriel Dimofte, director medical al IRO Iași: „Sunt câteva medicamente în medicaţia oncologică la care stocurile sunt zero. În cazul în care în luna următoare nu se face un import de medicamente riscăm să intrăm în criză pentru pacienţii cu leucemie acută”.

Directorii de la Institutul Regional de Oncologie Iaşi au anunţat Ministerul Sănătăţii încă din primăvară că sunt probleme legate de aprovizionarea cu medicamente. Au revenit cu informări după informări, dar nu au primit niciun răspuns.

Schema de tratament pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice se mai poate modifica în cazul lipsei de medicamente, dar bolnavii de leucemie nu au altă variantă.

Mirela Grosu, manager IRO: „Imposibilitatea medicului de a stabili o cură de tratament pe care consideră că trebuie să o facă este de rău augur pentru pacienţi”.

Singura soluție este ca bolnavii să își cumpere din străinătate medicamentele care îi țin în viață. Statul decontează apoi cheltuiala, dar problema este că nu toți pacienții au bani.

Bolnavii de cancer din toată țara sunt în aceeași situație grea.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top