fbpx
Nouă polițiști din Timișoara care au intervenit în blocurile unde s-a făcut dezinsecție au ajuns la spital

Nouă polițiști din Timișoara care au intervenit în blocurile unde s-a făcut dezinsecție au ajuns la spital


Nouă poliţişti de la Serviciul Criminalistic şi de la Serviciul de Investigaţii Criminale au acuzat stări de rău şi dureri de cap, după ce au intervenit la blocurile din Timişoara unde au fost folosite substanţe toxice pentru deratizare şi dezinsecţie.

Poliţia Judeţeană Timiş a anunţat, joi, că în cursul zilei de miercuri mai mulţi poliţişti s-au prezentat la spital, acuzând stări de rău şi dureri de cap.

„Facem precizarea că în cursul zilei de ieri (miercuri - n.r.) mai mulţi poliţişti, care au fost implicaţi în activităţile de investigare a evenimentului petrecut pe strada Mioriţa, s-au prezentat la spital pentru a-şi efectua un control preventiv”, au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

Este vorba despre nouă poliţişti de la Serviciul Criminalistic şi de la Serviciul de Investigaţii Criminale care au fost supuşi unor investigaţii medicale, după ce au acuzat stări de rău şi dureri de cap.

„În cursul după-amiezii de ieri s-au prezentat la un control preventiv cei 9 subofițeri și ofițeri care au participat la acțiunea de luni în imobilul în care s-a produs contactul cu substanța toxică. Având în vedere contactul cu substanța toxică, s-a considerat că este benefic din punct de vedere profilactic să facă un consult medical. Au fost consultați de colegii de la medicină internă, cardiologie, gastrologie și UPU. Starea de sănătate este fără probleme, astfel încât după efectuarea consulturilor și investigațiilor, au fost lăsați cu toții să meargă acasă”, a precizat managerul Spitalului Județean Timișoara, citat de opiniatimisoarei.ro.

Însă surse citate de tion.ro spun că o parte dintre polițiștii examinați prezentau grețuri sau vărsături, iar analizele au indicat anumite probleme „la ficat", posibil provocate de substanța toxică.

Autoritățile sunt acuzate că încearcă să ascundă informații esentiale în acest caz. Un ofiţer ISU a dezvăluit că echipajele care au intervenit în primele zile în bloc au fost contaminate. Mai mult, pompierilor si personalului de pe ambulanțe nu li s-au făcut analize si li s-ar fi spus că „oricum nu există antidot", potrivit jurnaliștilor de la Libertatea.

Între timp, la Timişoara a ajuns şi o echipă de specialişti din MApN care vor face verificări suplimentare în blocurile evacuate după ce în ele au fost făcute dezinsecţii şi deratizări în ultima săptămână.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top