Revoltător: copil de 7 ani, răpus de varicelă! S-a întâmplat la Pașcani

Revoltător: copil de 7 ani, răpus de varicelă! S-a întâmplat la Pașcani


În România anului 2019 un copil de șapte ani a murit de varicelă la Spitalul de Urgență din Pașcani.

Salvarea a ajuns cu greu la copilul care era deja aproape inconștient, acuză familia. Copilul intubat nu a fost considerat o urgență și a fost dirijat de la Unitatea de Primiri Urgențe la secția de pediatrie, unde nu existau aparate necesare pentru acordarea primului ajutor.

Cazul lui Ianis Mahu, în vârstă de 7 ani, din județul Iași, face de joi seară subiectul unei anchete investigate atât de către Parchet, Colegiul Medicilor, Direcția de Sănătate Publică, cât și de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Băiatul a fost diagnosticat la sfârșitul săptămânii trecute, de către medicul de familie, cu varicelă. După o evoluție normală a bolii, după cum spun părinții, starea lui Ianis s-a agravat. Când erupția de pe corpul copilului s-a învinețit, familia a sunat speriată la 112.

După cum povestește tatăl lui Ianis, ambulanței Pașcani i-au trebuit 17 minute să parcurgă un km până la casa familiei și, la fel, până la spital, unde băiatul a ajuns intubat. Aici starea lui Ianis s-a agravat, copilul intrând în stop cardio-respirator.

Timp de 40 de minute asistentele medicale au fost nevoite să care tuburile de oxigen și defibrilatorul, de la parterul spitalului, la salonul unde se afla băiatul – asta pentru că secția de pediatrie nu avea aceste aparate.

Spre seară, medicii au declarat decesul băiatului.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top