fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Un nou caz revoltător la Spitalul din Pașcani: bătrână internată cu dureri la un picior, externată în stare gravă

Un nou caz revoltător la Spitalul din Pașcani: bătrână internată cu dureri la un picior, externată în stare gravă


Spitalul Municipal de Urgenţe Paşcani a ajuns din nou în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, după ce fiul unei bătrâne de 88 de ani acuză cadrele medicale că au îngrijit-o necorespunzător pe mama sa.

Bătrâna Aurica a ajuns la Spitalul din Paşcani cu dureri la piciorul stâng, însă, deşi era internată în spital, starea femeii s-a agravat. Fiul acesteia acuză cadrele medicale că au sedat-o pe bătrâna Aurica de trei ori pe zi, scrie „Adevărul”.

Totul a început pe 20 septembrie, atunci când bătrâna a mers împreună cu fiul ei la Spitalul din Paşcani. Femeia avea dureri la piciorul stâng şi a fost internată la Secţia Îngrijiri Paliative.

Fiul femeii spune că starea de sănătate a mamei sale s-a deteriorat rapid, bătrâna având răni deschise pe spate şi pe picioare, acesta fiind şi motivul pentru care medicii au decis să-i administreze morfină de trei ori pe zi.  

Rănile bătrânei intraseră deja în putrefacţie, iar medicii nu făceau altceva decât să o sedeze, potrivit unei declaraţii a fiului bătrânei Aurica.  

Astfel, fiul femeii a decis să o externeze şi să o îngrijească singur, acasă. Potrivit acestuia, bătrâna nu se mai putea mişca, nu mai vorbea şi nici nu mai deschidea ochii. După două săptămâni, femeia, adusă acasă, a murit. Conducerea DSP Iaşi a deschis o anchetă în acest caz.   

Spitalul Municipal de Urgenţe din Paşcani a mai făcut, luna aceasta, obiectul unei anchete DSP. Este vorba despre acelaşi spital în care un copil în vârstă de şapte ani şi-a dat ultima suflare chiar în faţa medicilor care încercau să-l resusciteze utilizând manevre clasice, deoarece defibrilatorul se afla cinci etaje mai jos. În urma anchetei, moartea copilului de 7 ani a fost achitată cu trei amenzi. 

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top