Confruntare în Marea Arabiei: o navă militară rusă s-a apropiat „în mod agresiv” de un distrugător al SUA (VIDEO)

Confruntare în Marea Arabiei: o navă militară rusă s-a apropiat „în mod agresiv” de un distrugător al SUA (VIDEO)

O navă militară rusă s-a apropiat „în mod agresiv” și periculos de mult de un distrugător american, în Marea Arabiei, cele două nave aflându-se, la un moment dat, în pericol de coliziune, informează CNN.

„În timp ce executa o misiune de rutină în nordul Mării Arabiei, distrugătorul USS Farragut a fost provocat, într-o manieră agresivă, de către o navă a Marinei Ruse”, se arată într-un comunicat al Flotei a 5-a americane.

Distrugătorul american Farragut face parte dintr-un grup naval de luptă condus de portavionul USS Harry S. Truman, parte a flotei a 5-a care este dislocată în regiune. Una din misiunile lui Farragut este de a intercepta nave inamice și a le împiedica pe acestea să se apropie de portavion.

„Nava Farragut a emis cinci semnale sonore rapide, procedura maritimă internațională standard care se aplică în caz de pericol de coliziune, și a cerut navei ruse să își modifice cursul. Inițial, nava rusă a refuzat acest lucru dar, în cele din urmă, a decis să-și modifice cursul”, se arată într-un comunicat al flotei americane. „Luarea cu întârziere a acestei decizii de către nava rusă, precum și faptul că a efectuat o manevră agresivă de apropiere nu au făcut decât să crească riscul unei coliziuni”, se mai precizează în comunicat.

Oficialii armatei americane au declarat că nava rusă s-a apropiat, la un moment dat, până la 60 de metri de distrugător și că au existat comunicare permanentă între marinarii aflați pe punțile celor două vase.

În urmă cu șapte luni, un incident similar s-a petrecut în Pacific, atunci când o navă militară americană a trebuit să facă o manevră de urgență pentru a evita în ultimul moment o coliziune cu un vas al flotei ruse.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top