Alertă națională: ministrul Sănătății cere măsuri speciale după ce numărul infecţiilor respiratorii este în creştere

Alertă națională: ministrul Sănătății cere măsuri speciale după ce numărul infecţiilor respiratorii este în creştere


Ministerul Sănătăţii anunţă că circulaţia virusurilor gripale se va intensifica în următoarea perioadă.

Ministrul Victor Costache caută soluţii pentru eventualitatea în care ar apărea îmbolnăviri cauzate de noul coronavirus şi cere specialiştilor să aibă pregătit un plan de acţiune.

„Un grup de specialişti în sănătate publică, boli infecţioase şi microbiologie se va întâlni mâine sub coordonarea dr. Nelu Tătaru, secretar de stat pentru a propune ministrului Sănătăţii măsurile ce se impun, în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Reamintim că, în săptămâna trecută s-a inregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivitatii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 25% pentru acelaşi subtip), iar specialiştii se aşteaptă în perioada următoare la o circulaţie mai intensă a virusurilor gripale", conform Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii anunţă marţi şi că a recomandat întreruperea cursurilor în clase din nouă unităţi de învăţământ, pentru a preveni apariţia de focare.

„Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că, odată cu începerea cursurilor în unităţile de învăţământ numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea creşte. O importanţă majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima ora de curs, pentru evitarea riscului apariţiei de focare în colectivităţi. Astăzi, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a luat decizia de a recomanda suspendarea cursurilor, pentru o perioadă de 3 zile, în clase din 9 unităţi de învăţământ din Bucureşti", a transmis Ministerul Sănătăţii.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top