fbpx
Copil de 11 ani, aflat în comă de gradul 1,  adus cu elicopterul SMURD la Iași după ce a suferit o hemoragie subarahnoidiană

Copil de 11 ani, aflat în comă de gradul 1, adus cu elicopterul SMURD la Iași după ce a suferit o hemoragie subarahnoidiană


Un copil în vârstă de 11 ani a suferit, vineri, o hemoragie subarahnoidiană, fiind preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care l-a transportat de la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman" din Bârlad.

În urma unor investigaţii la Computerul Tomograf, copilul a fost trimis la un spital din Iaşi.

„La faţa locului a fost trimisă o ambulanţă cu medic de la Bârlad. Echipajul medical a găsit copilul în comă. Minorul a fost intubat şi ventilat şi a fost transportat la Spitalul Bârlad, unde a fost supus unor investigaţii medicale, fiind decis transferul la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. În acest sens, a fost solicitat un elicopter SMURD", a declarat, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, dr. Daniel Ungureanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Marius Stanciu, copilul a fost transportat fără probleme la spitalul din Iaşi.

„Elicopterul SMURD a aterizat şi a preluat din municipiul Barlad, un copil în vârstă de 11 ani cu hemoragie subarahnoidiană, comă gradul I, ventilat şi intubat. Transferul a fost efectuat de către echipajul C de la SAJ Vaslui, substaţia Bârlad. Pacientul a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Pentru asigurarea măsurilor PSI pe timpul aterizării şi decolării elicopterului la Centrul de Afaceri s-a deplasat o autospecială de la Detaşamentul Bârlad. Nu au fost probleme din acest punct de vedere", a declarat Marius Stanciu.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top