Țara care a descoperit tratamentul pentru coronavirus: femeie de 70 de ani, salvată de la moarte

Țara care a descoperit tratamentul pentru coronavirus: femeie de 70 de ani, salvată de la moarte


Medicii thailandezi au anunţat că au înregistrat un succes semnificativ în tratarea cazurilor de coronavirus cu ajutorul unei combinaţii de medicamente utilizate împotriva gripei şi HIV.

Medici thailandezi au declarat duminică că au tratat cu succes cazuri severe de îmbolnăvire cu noul coronavirus (2019-nCoV) cu ajutorul unei combinaţii de medicamente utilizate împotriva gripei şi HIV, cu rezultate iniţiale care arată o ameliorare semnificativă a simptomelor în 48 de ore de la aplicarea tratamentului, relatează Reuters.

Medicii de la Spitalul Rajavithi din Bangkok au declarat că o nouă abordare în tratamentul coronavirusului a îmbunătăţit starea mai multor pacienţi internaţi, între care şi o chinezoaică de 70 de ani din Wuhan testată pozitiv pentru coronavirus în urmă cu zece zile.

Tratamentul include o combinaţie între medicamentele anti-HIV Lopinavir şi Ritonavir şi medicamentul antigripal oseltamivir (Tamiflu) în doze mari.

„Acesta nu este leacul, însă starea pacientului este mult îmbunătăţită. De la testarea pozitivă (cu coronavirus) în urmă cu 10 zile, după aplicarea acestei combinaţii de medicamente rezultatul testului a devenit negativ în 48 de ore”, a spus dr. Kriangsk Atipornwanich, un specialist pneumolog de la Spitalul Rajavithi.

„Perspectivele sunt promiţătoare, dar trebuie să facem mai multe studii pentru a determina dacă acesta poate fi un tratament standard”, a mai spus el.

Medicii chinezi au administrat deja medicamente antigripale şi împotriva HIV pentru combaterea coronavirusului. Utilizarea celor trei împreună, într-un cocktail, pare să îmbunătăţească tratamentul, au declarat medicii thailandezi.

În Thailanda au fost înregistrate 19 cazuri de coronavirus. Dintre aceşti pacienţi, opt s-au recuperat şi au fost externaţi, în timp ce 11 sunt încă sub tratament în spitale.

Somsak Akkslim, directorul general al Departamentului de Servicii Medicale, a declarat că luni va avea loc o reuniune a responsabililor Ministerului Sănătăţii pentru a discuta despre tratamentul care a dat roade în cazul femeii de 70 de ani, însă este prea curând să se stabilească dacă această abordare poate fi aplicată în toate cazurile.

„Iniţial, vom aplica această abordare doar în cele mai grave cazuri”, a mai spus el.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top