fbpx
Portokal
Revoltător! Bătrână moartă în brațele fiului său, după ce a așteptat 16 ore pe holurile de la Urgențe

Revoltător! Bătrână moartă în brațele fiului său, după ce a așteptat 16 ore pe holurile de la Urgențe


Acuzaţii grave sunt aduse la adresa cadrelor medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean Constanța.

O femeie de aproape 70 ani a murit chiar în braţele fiului acestuia după mai bine de 16 ore de când a fost adusă cu ambulanţa.

În tot acest timp femeia a fost ţinută pe un scaun şi i s-au făcut doar câteva analize sumare. Poliţia a deschis în acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar conducerea spitalului a demarat o anchetă să vadă dacă s-au respectat procedurile şi cine se face vinovat pentru moartea femeii.

Rudele femeii de 70 de ani povestesc că sâmbătă dimineaţa ea a început să se simtă rău şi acuza dureri în piept şi abdomen. Familia a chemat ambulanţa, dar în momentul în care a ajuns la spital a început calvarul.

Popa Constantin, fiul femeii: „Au adus-o în jur de 7 şi ceva pe secţie, i-au făcut primele analize, din acel moment aproximativ 12 ore a stat în serviciul de urgenţă, înăuntru fără să se ia nici măcar măsuri de găsire a diagnosticului, de aflarea unui diagnostic şi nici măcar de rezolvare a problemelor, că respira foarte greu și o durea în capul pieptului, o durea abdomenul.”

După 12 ore de chin şi aşteptare, femeia a fost dusă la investigaţii suplimentare la un Computer Tomograf, fiul susţine că el a insistat pentru acest CT.

Rezultatele au arătat că femeia avea lichid în zona inimii şi a plămânilor. Dar nici după aceste rezultate, pacienta nu a fost preluată de medici.

Popa Constantin - fiul femeii: „În momentul în care a fost gataîn jurul orei 19:50 şi analiza imagistica, din acel moment se ştia clar ce probleme are. Nici din acel punct de la 19:55 până la ora decesului, ora 23 şi ceva, nu a venit nici un doctor nici să o consulte, nici nu s-a luat nici un fel de măsuri legate de rezolvarea problemei.”

Mai bine de 14 ore femeia a fost ţinută pe un scaun, spune fiul ei, şi singura intervenţie care i s-a făcut a fost un consult superficial al unei asistente care a palpat-o.

Bogdan Obadă, director medical: „E normal să se întâmple un act medical aşa? pe un scaun? NU, nu este normal. Pacienta în funcţie de gravitatea cazului, trebuia să stea pe un pat, trebuia să fie consultată, trebuia să fie consultată de medic, nu de asistentă.”

Femeia a murit în braţele fiului ei, după aproape 16 ore de aşteptat pe holurile unităţii de primire urgenţe.

Popa Constantin - fiul femeii: „S-a aplecat spre față, am întrebat-o ce are, nu mi-a răspuns, mi-a murit efectiv în braţe.”

Conducerea spitalului a deschis o anchetă şi urmează să audieze tot personalul ce a fost de gardă în ziua de sâmbătă.

Bogdan Obadă: „Am solicitat tuturor celor care au fost implicaţi în acest caz şi care au efectuat consultul nişte puncte de vedere că să înţelegem ce s-a întâmplat, v-a fi şi o anchetă internă.”

Familia femeii de 70 de ani a făcut plângere atât la Colegiul Medicilor, cât şi la Poliţie.

Andreea Iliescu - purtător de cuvânt IPJ Constanța: „A fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.”

Familia îndoliată aşteaptă rezultatele acestor anchete.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top