fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Femeie din Suceava suspectă de infecție cu coronavirus, transferată de urgență la Iași

Femeie din Suceava suspectă de infecție cu coronavirus, transferată de urgență la Iași


O profesoară de engleză în vârstă de 33 de ani din Suceava, care s-a reîntors la sfârşitul lunii ianuarie din China, a fost internată, vineri, în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava cu suspiciune de infecţie cu coronavirus, fiind transferată ulterior la Iaşi.

Directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu, a declarat, pentru Agerpres, că femeia s-a întors din China pe 1 februarie, iar de pe 2 februarie a început să se simtă rău, vineri luând decizia de a se prezenta la spital.

Potrivit lui Boliacu, femeia a venit din China pe ruta Hong Kong-Londra-Suceava şi nu a declarat pe aeroport, la sosirea în Suceava, că vine din China.

Pacienta a declarat, potrivit DSP Suceava, că nu a intrat în contact decât cu părinţii ei. Conform protocolului, a fost declanşată o anchetă epidemiologică cu privire la persoanele cu care femeia a intrat în contact.

Potrivit lui Boliacu, persoana suspectă de infecţie cu coronavirus s-ar fi prezentat singură la spital, vineri, şi urmează să fie transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" din Iaşi.

„A venit pe ruta Hong Kong-Londra-Suceava şi nu a declarat cum era normal că vine din China A venit pe pe 1 februarie. De pe 2 februarie a început să aibă stări febrile, a luat tratament fără prescripţia medicului, după ureche, şi când s-a simţit mai rău a venit la spital (...) A fost izolată, a fost urcată într-o maşină de transport specială şi a plecat la Iaşi'', a mai spus Boliacu.

Pacienta a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top