Primul vaccin de combatere a coronavirusului va fi gata abia peste un an și jumătate

Primul vaccin de combatere a coronavirusului va fi gata abia peste un an și jumătate


Primul vaccin anticoronavirus ar putea fi gata abia peste 18 luni, astfel încât trebuie să utilizăm toate instrumentele pe care le avem acum la dispoziție pentru a combate virusul, a declarat, marți, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Reuters.

Vaccinul se va numi COVID-19, a mai precizat șeful OMS, la reuniunea de la Geneva. El a explicat că s-a avut în vedere evitarea stigmatizării și orice altă denumirea ar fi putut fi lipsită de acuratețe.

Epidemia coronavirus reprezintă o „mare amenințare” pentru restul lumii, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, înaintea reuniunii de la Geneva. El a făcut un apel în sensul colaborării oamenilor de știință în ceea ce privește cercetarea virusului și dezvoltarea unor vaccinuri sau medicamente care să combată infecția.

„În condițiile în care 99% din cazuri sunt înregistrate în China, rămâne în continuare o urgență pentru țara respectivă, însă una care reprezintă o mare amenințare pentru întreaga lume”, a spus directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, chiar în deschiderea reuniunii de la Geneva, la care participă peste 400 de cercetători și reprezentanți ai autorităților din diverse țări, chiar din China și Taiwan, în regim de videoconferință.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top