Prefectul Marian Grigoraș: „În județul Iași nu există niciun caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus”

Prefectul Marian Grigoraș: „În județul Iași nu există niciun caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus”


Prefectul Marian Grigoraş şi reprezentanţii Spitalului „Sfântul Spiridon" au anunţat luni seara că în judeţul Iaşi nu există niciun caz de suspiciune de coronavirus.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a ţinut astfel să infirme informaţiile apărute în spaţiul public conform cărora ar fi fost confirmat deja un caz de suspiciune de infectare cu coronavirus, la o persoană care a venit din Italia.

„În judeţul Iaşi nu există niciun caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Pe Aeroportul Iaşi, la Vama Sculeni şi la punctul de intrare feroviară au fost instituite măsuri de control din partea personalului Direcţiei de Sănătate Publică. În situaţii extreme, conform protocoalelor medicale, se va apela la carantina în spaţii special amenajate. Sunt esenţiale măsurile de prevenire individuale: spălarea mâinilor, evitarea contactului cu persoane cu infecţii respiratorii, utilizarea la nevoie a măştilor de protecţie, anunţarea serviciului de urgenţă în cazul în care apar febra şi tusea", scrie prefectul Marian Grigoraş pe pagina sa de socializare.

Coordonatoarea UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat la rândul său că la Spitalul „Sfântul Spiridon" nu au venit pacienţi cu suspiciune de infectare cu virusul COVID-19.

Potrivit mass mediei locale, o femeie din Suceava, care s-a întors de mai mult timp din Italia, s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor deoarece avea febră. Medicii spun că deşi pacienta avea sindrom febril, simptomatologia nu este cea a coronavirusului.

„La UPU s-a prezentat o doamnă venită de 21 de zile din Italia, care are febră de trei zile. Nu se încadrează în definiţia de caz. Am transferat-o la Spitalul de Boli Infecţioase, aşa cum se face dintotdeauna pentru cei cu sindrom febril. Până când am făcut anamneza completă, medicul, asistentul şi paramedicii s-au îmbrăcat în costume de protecţie şi şi-au pus măşti. E normal să folosim echipament de protecţie", a precizat Diana Cimpoeşu.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top