Foto: ilrestodelcarlino.it Foto: ilrestodelcarlino.it

Italian diagnosticat cu coronavirus după o călătorie în România: ce spun autoritățile de la noi


Primul caz de coronavirus raportat în regiunea Rimini, din estul Italiei, este un bărbat de 71 de ani, din localitatea Cattolica, care s-a întors din Româna săptămâna trecută, scrie presa italiană.

Potrivit Il resto del Carlino, autoritățile sanitare din regiunea Emilia-Romagna au anunțat primul caz de coronavirus în orașul Rimini.

Bărbatul a fost internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini, viața sa nefiind pusă în pericol.

Potrivit sursei citate, bărbatul de 71 de ani s-a întors în Italia din România, la sfârșitul săptămânii trecute. El s-a simțit rău, prezentând tuse și frisoane, iar luni s-a prezentat la spitalul din Cattolica. El a fost testat, rezultatul fiind pozitiv la coronavirus.

Reacția autorităților din România

Autoritățile române au reacționat, marți, la informațiile apărute în presa italiană privind acest caz.

Potrivit unui comunicat, semnat de Grupul de Comunicare Strategică, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma, a cerut, în regim de urgență, informații suplimentare de la autoritățile italiene.

„Cu privire la informatiile vehiculate în mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infecție cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe langa autoritățile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României. În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României”, se arată în comunicat.

Focarul de coronavirus din Italia afectează mai ales regiunile din nord, mai concret Lombardia, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de contagiune, şi Veneto.

Noul coronavirus a infectat cel puţin 231 de persoane în această ţară, printre care au fost raportate şi 7 decese, în rândul unor persoane în vârstă sau prezentând diferite afecţiuni.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top