fbpx
Portokal
Al doilea ieșean infectat cu noul coronavirus este polițist de frontieră

Al doilea ieșean infectat cu noul coronavirus este polițist de frontieră


Bărbatul de 38 de ani, din Iași, confirmat miercuri cu noul Covid-19, este polițist de frontieră, spun autoritățile locale. Este posibil ca el să fi călătorit în interes de serviciu la Varșovia, unde a intrat în contact cu un caz confirmat din Polonia.

„A fost confirmat cel de-al 32 lea caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani din Iaşi, contact cu un caz confirmat în Varşovia, era în autoizolare din data de 9.03.2020”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Deocamdată nu se ştie cum a luat acesta virusul de la un alt caz confirmat din Varşovia, însă, surse locale arată că bărbatul ar fi călătorit în Polonia în interes de serviciu, transmite Mediafax.

În cursul zilei de miercuri un alt bărbat tot din Iaşi, a fost confirmat cu noul coronavirus.

Colegii bărbatului au fost şi ei testaţi.

Lucian Indrei, directorul DSP Iaşi a declarat, miercuri, presei, că al doilea caz confirmat la Iaşi cu noul COVID-19, este un pacient care a călătorit în interes de serviciu în Varşovia.

„În urma analizelor prelucrate astăzi (miercuri – n.r.) de laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase a fost confirmată suspiciunea la proba celui de-al doilea pacient din aces moment, din judeţul Iaşi, care (...) s-a deplasat în interes de serviciu la Varşovia, în Polonia, unde a avut contact cu o persoană care ulterior a fost confirmată ca persoană infectată cu noul coronavirus. În momentul în care a fost anunţat s-a izolat la domiciliu, i-au fost recoltate probele, au fost prelucrate şi în momentul actual au ieşit pozitive”, a spus Indrei.

Acesta este poliţist de frontieră, potrivit unor surse locale.

Bărbatul a fost dus la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, pentru a fi internat.

Indrei a mai spus că starea lui este bună, şi nu are febră.

De asemenea, şeful DSP Iaşi a precizat că au fost testaţi colegii poliţistului, iar rezultatele sunt negative.

Potrivit lui Indrei, bărbatul a spus că nu a fost în zona şcolilor, însă urmează să stabilească tot traseul pe care l-a parcurs pacientul de la revenirea sa în ţară.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top