fbpx
Portokal
Societatea civilă sare în ajutor cu donații importante pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Societatea civilă sare în ajutor cu donații importante pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Iași


La Iași, societatea civillă vine în ajutorul medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”.

Deja trei reprezentanți ai unor firme private și ONG-uri au anunțat că vor face donații importante spitalului, pentru ca unitatea medicală să facă față cazurilor de coronavirus, care se înmulțesc de la o zi la alta.

La unison, ei îndeamnă şi alte companii să contribuie la lupta împotriva Covid-19.

Trei donații urmează să ajungă la spitalul de Boli Infecțioase din Iași, acolo unde medicii tratează toate cazurile de Covid-19 din cele șase județe ale Moldovei.

Prima firmă, care are peste 1.500 de salariați, a donat 50.000 de lei, bani din care reprezentanții unității medicale au anunțat că vor cumpăra materiale de protecție și dezinfectanți, produse absolut necesare zilele acestea în spital.

Constantin Deleanu, președinte Cotnari: „Am considerat că dacă nu sunt suficiente resurse pentru tratarea lor, să venim și noi cu ceva. Trebuie să ne gândim că semenii noștri trebuie să aibă o sumă de bani în plus cu care să fie salvați.”

ONG-ul Casa Share oferă la rândul său spitalului o donație în valoare de 25.000 de euro. Mai exact, un aparat performant pentru prelucrarea automată a testelor pentru Covid-19.

Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase: „Este un aparat, care după știința mea, este de 25.000 de euro. Acest aparat ne va da posibilitatea să lucrăm mult mai repede aceste teste. Laboratorul se lucrează de la cinci dimineața până la ora 24 seara.”

Bogdan Tănasă, inițiator Casa Share: „Toți avem acasă copii și în special bătrâni. Nu vrem să ducem acasă boala și cel mai important este ca ei să ajungă aici și să fie tratați. Eu doar îndemn oamenii care mai au posibilitate financiară, să fie alături de spital.”

Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași a donat spitalului 10.000 de lei pentru materiale sanitare.

Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase: „Avem nevoie de o cantitate categoric mult mai mare de dezinfectanți, materiale de protecție pentru personal. La fiecare tură se schimbă cel puțin câte trei costume și vă dați seama că într-o tură e vorba de doctori, asistenți și infirmieri. Este un mare consum de materiale de protecție.”

Spitalul de Boli Infectiase „Sfânta Parascheva” din Iași a alocat 16 paturi internării pacienților cu Covid-19. În cazul în care numărul bolnavilor va fi mai mare, spitalul se pregătește să reorganizeze activitatea, astfel încât să mărească capacitatea pentru bolnavii confirmați cu noul tip de coronavirus.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top