fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Medic ginecolog din Iași, pus să ajute, fără echipament de protecție și fără teste pentru COVID-19, o gravidă vizitată de o rudă din Italia

Medic ginecolog din Iași, pus să ajute, fără echipament de protecție și fără teste pentru COVID-19, o gravidă vizitată de o rudă din Italia


Medicul ginecolog Diana Popovici din Iaşi povesteşte, pe Facebook, faptul că în timp ce era în gardă, împreună cu alţi colegi, a venit la spital o gravidă, cu naştere declanşată, care avusese legături cu o rudă venită din Veneto, scrie Mediafax.

„Eu în garda de primire, împreună cu câţiva colegi! Sunt informată că va ajunge în spital o gravidă, cu naştere declanşată şi care a luat legătura (vizită) acum o săptămână cu un neam de al ei, sosit din Veneto acum 18 zile! M-am scurs! Indicaţia este să se finalizeze naşterea prin operaţie cezariană! A început agitaţia! Unde o vedem?...am blocat un cabinet de consultaţii pentru ea, cabinet în care ulterior s-a efectuat dezinfecţia”, povesteşte dr. Popovici.

Potrivit medicului, nu existau echipament de protecţie şi nici teste pentru recoltare de probe pentru coronavirus.

„Avem echipamente de protecţie?...nu avem!!! Avem teste pentru recoltare şi pentru a trimite la boli infecţioase?...nu avem!!! Şi atunci, ce avem? Doctori şi asistente care trebuie să intre în sală şi eventual să se contamineze?...da, asta avem! A venit gravida, s-a efectuat ancheta epidemiologică... a avut contact cu persoana sosită din Veneto care nici ea nu a efectuat testul, deşi s-a dus sşi a cerut să i se facă... indicaţia a fost doar de autoizolare la domiciliu, s-a practicat cezariana, medicii, asistentele şi infirmierele fără echipament de protecţie”, mai spune Diana Popovici.

Aceasta afirmă că nu este normal ce se întâmplă, „să expui la risc un spital întreg”, mai ales că în acest fel riscul de a creşte numărul persoanelor diagnosticate cu noul COVID-19 creşte.

„Doar cu două rânduri de măşti, două rânduri de mănuşi şi halatul steril! Dumnezeu cu mila! Nu este normal ce se întâmplă! Nu este normal să nu avem echipamente de protecţie! Nu este normal să expui la risc un spital întreg! În aceste condiţii de practicare a medicinei în condiţii de pandemie, România va depăşi alte state europene la numărul de cazuri! De ce avem noi (încă) puţine cazuri?...deoarece oamenii nu sunt testaţi!”, mai scrie medicul ginecolog pe Facebook.

Pe teritoriul României, au fost confirmate oficial până duminică 139 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top