Activitate reluată la Spitalul de copii din Iași: rezultat negativ la testul COVID-19 pentru șefa Clinicii de Oncologie

Activitate reluată la Spitalul de copii din Iași: rezultat negativ la testul COVID-19 pentru șefa Clinicii de Oncologie


Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria" din Iaşi, cea mai mare unitate de profil din zona Moldovei, a fost redeschis marţi seara, după ce rezultatul de la laboratorul Spitalului de Boli Infecţioase a arătat că este negativ testul pentru COVID-19 făcut de şefa Clinicii de Oncologie.

Activitatea spitalului a fost reluată în jurul orei 19,00, după mai bine de patru ore de la închiderea unităţii medicale. În acest interval de timp niciun angajat sau pacient nu a avut voie să părăsească Spitalul de Pediatrie, fiind asigurate doar urgenţele.

„Cei care suntem la spital şi care am suplinit tura de după-amiază am fost informaţi că rezultatul probei este negativ. Colegii mei aşteaptă să vină colegii de acasă să îi înlocuiască. Din momentul în care aceştia ajung la spital, se face schimbul de tură", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria", Solange Roşu.

Testul a fost făcut după ce soţul dr. Ingrith Miron, Lucian Miron, şeful Clinicii de Oncologie de la Institutul Regional de Oncologie, a fost confirmat pozitiv pentru infecţia cu coronavirus.

Profesorul Miron a făcut acest test după ce s-a întors dintr-o călătorie de două zile în Franţa, unde a fost cu soţia sa, pentru a se putea reîntoarce la muncă.

Potrivit reprezentanţilor Institutului Regional de Oncologie, Lucian Miron nu a venit la spital după întoarcerea din Franţa.

La rândul lor, reprezentanţii Spitalului de Pediatrie susţin că dr. Ingrith Miron a fost luni la spital, însă după ce s-a consultat în prealabil cu reprezentanţii DSP şi cu cei de la Tel Verde cărora le-a explicat, fără să ştie că soţul său este infectat, că în cursul săptămânii trecute a fost în Franţa.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top