Spitalul de Boli Infecțioase Iași: echipament de protecție de pe o zi pe alta, teste până sâmbătă

Spitalul de Boli Infecțioase Iași: echipament de protecție de pe o zi pe alta, teste până sâmbătă


La Spitalul de Boli Infecțioase Iași stocurile de echipament de protecție și de teste mai ajung doar până sâmbătă. „Încercăm să folosim echipamentul cu discernământ", spune conducerea spitalului, confruntată cu o nouă criză de aprovizionare.

Sintagma „avem de toate” sperie

Medicii de la Spitalul de Boli Infecioase din Iași, care primesc pacienți infectați cu noul coronavirus, mai au echipament de protecție limitat și teste pentru virus până sâmbătă. Anunțata aprovizionare prin proceduri de achiziție directă în situație de urgență nu a umplut depozitele unității medicale, sunt sincope din cauza stocurilor limitate de la furnizori.

Concret, mai există în depozite, astăzi, 500 de măști cu filtru, au mai fost primite prin donație încă 1.000 și mai sunt 10.000 de măști clasice, cu pliuri.

„Pentru astăzi avem, dar există probleme la distribuitori cu dezinfectanții și combinezoanele. În aceste condiții, am preferat astăzi să mai facem o comandă de unde am găsit – aproximativ 40 de combinezoane și 60 de măști cu filru. Mâine vom vedea, depinde de ce mai alocăm. Încercăm să folosim echipamentul cu discernământ”, anunță conducerea spitalului.

Medicii și asistentele utilizează, zilnic, câteva sute de echipamente de protecție. Acestea trebuie schimbate des, după ce intră în contact cu pacienții infectați. Chiar dacă nu există contact direct, procedura impune aruncarea măștilor și a combinezoanelor de unică folosință după 2-3 ore de utilizare.

Conducerea unității medicale mai precizează că mai există kituri de testare pentru Covid 19 până sâmbătă, inclusiv, la ritmul de testare extremd e scăzut de doar 60 pe zi de la Iași.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top