Anchetă DSP Iași: medicul de la IRO, confirmat cu coronavirus, a fost în spital în perioada în care trebuia să fie în izolare

Anchetă DSP Iași: medicul de la IRO, confirmat cu coronavirus, a fost în spital în perioada în care trebuia să fie în izolare


Medicul ieşean infectat cu noul coronavirus a fost în spital cu patru zile înainte de a veni confirmarea. Potrivit anchetei epidemiologice, acesta a fost văzut pe camerele de supraveghere stând de vorbă cu 9 cadre medicale, însă nu s-a apropiat la mai puţin de 1,5 metri de niciuna dintre persoane.

Ancheta epidemiologică făcută de DSP Iaşi în cazul medicului de la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi a scos la iveală faptul că bărbatul a fost în spital după ce s-a întors din Franţa, înainte de a fi confirmat că este infectat, în ciuda recomandărilor epidemiologului unităţii medicale, care i-a spus să stea acasă în autoizolare, transmite Mediafax.

„Potrivit informaţiilor şi imaginilor de pe camerele de supraveghere, acesta a fost prezent în spital pe data de 12 martie 2020, în intervalul orar 7.15 – 7.57. Date preliminare din cadrul anchetei relevă faptul că pe toata perioada în care medicul a stat în spital nu a intrat în contact direct cu cele nouă persoane cu care acesta a interacţionat. Discuţiile au avut o durată de aproximativ două minute cu opt dintre cei nouă contacţi, distanţa între persoane a fost mai mare de 1,5 metri, toate persoanele purtau măşti, ceea ce înseamnă că nu se încadrează în definiţia de caz a contactului direct", se arată într-o informare a Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Potrivit sursei citate, un singur cadru medical dintre cei cu care medicul a interacţionat a fost testat pentru depistarea virusului, „având în vedere că discuţia purtată cu medicul depistat cu noul coronavirus a durat aproximativ 5 minute”.

Rezultatul a fost negativ în cazul acestei persoane, „iar cele opt persoane sunt izolate la domiciliu pentru a se elimina orice factor de risc epidemiologic."

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top