Izoletă inventată de militarii români, realizată într-un timp record: va intra în producție de serie în cel mai scurt timp

Izoletă inventată de militarii români, realizată într-un timp record: va intra în producție de serie în cel mai scurt timp


„Cercetătorii militari au realizat, într-un timp record, un Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici”, anunță Ministerul Apărării Naționale

Noul dispozitiv, tip izoletă, va purta numele Bioevac și a fost realizat de cercetătorii științifici din Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare (CBRN) și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM).

Echipamentul asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv coronavirus.

„Izoleta realizată de militarii români este dotată cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă și îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate”, mai precizează MApN.

Prototipul a fost finalizat în data de 16 martie și a fost realizat în colaborare cu firma Stimpex SA, care a pus la dispoziția echipei de cercetare cu titlu gratuit materiale, materii prime și manopera.

Produsul a fost testat și omologat, în perioada 18 – 19 martie și va putea fi produsă în cel mai scurt timp, potrivit MApN.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top